tirsdag 12. juli 2011

Lakseburger med mangosalat


Lakseburger
400g laksefilet
200g reker
1 egg
1 ss sennep (kan droppes)
1 liten løk
salt og pepper
Ha alt i en bolle og bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til å blande alt sammen. La dette stå i i kjøleskapet 1/2 time så den får "satt"seg, men er du skikkelig sulten så kan du slenge den rett i panna. Ta en håndfull av blandingen i hånden, og legg i panna, og trykk de litt flate. Stekes i godt med smør. 
Spis med for eksempel tomat, agurk, salat, løk, og aioli. Jeg kjøpte inn fiberrikt hamburgerbrød, tok litt olje på dette, og varmet det litt i ovnen. Spiser du lavkarbo og har lyst på litt hamburgerbrød, kjøp det ekstra grove, og bruk bare den ene halvdelen i stedet :)
Ved siden av i dag prøvde jeg ut denne friske salaten jeg fant i VG i dag:
Mangosalat
1 stk mango
2 stk chili, rød
1 potte koriander, frisk
4 ss rapsolje, kaldpresset (originaloppskriften sier olivenolje)
3 ss lime
salt og pepper 
Start med å plukke bladene av korianderplanten. Skjær mango i små biter, chili i tynne skiver og bland med resten av ingrediensene til mangosalaten. Smak til med salt og pepper.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...