onsdag 6. mars 2013

Omelett med fetaost og bacon

Noen ganger må maten lages fort, og noen ganger må den være lettvint. Igår lagde maten min seg selv, mens jeg egentlig skulle gjøre masse (gjorde ingenting - damn you internet!). Jeg lagde omelett i ovnen, og i all beskjedenhet så er det den beste omeletten jeg har lagd.


Til 1 stor porsjon (eventuelt 1 måltid + rester til lunsj dagen etter):
3 egg
Fetaost
Chorizo
Purre
Cherrytomater
Bacon
Basilikum
Sitronpepper

Litt fløte

Sett ovnen på 200 grader. Jeg startet med smøre formen, for deretter å hakke purre, dele cherrytomater i to, og dele chorizopølsene i små biter/ strimler. Disse hadde jeg oppi den ildfaste formen, og deretter fordelte jeg litt fetaost oppi blandingen. 
 

Deretter vispet jeg de tre eggene sammen i en bolle, sammen med fløte. Dette helte jeg oppi formen sammen med det andre, krydret med litt sitronpepper, og la baconskiver på toppen. Det er ikke nødvendig å steke baconet først, men da må du passe på at dette ligger på toppen så det blir nok stekt. Litt basilikum har jeg stående på benken, så det fikk også være med :)

Jeg tror omeletten min måtte stå i ovnen i cirka 20 minutter før den var klar.5 kommentarer:

 1. Hei! dumpet innom bloggen din, og fant flere fristende oppskrifter!:) Var inne på linken din med tips om iHerb, og i den forbindelse hadde du en link til en oppskrift på lapper, bakt med kokosmel. Men linken fungerte ikke! Har du oppskriften tilgjengelig noe sted?
  <3-hilsen Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne! Tusen takk for hyggelig kommentar :) Jeg er litt usikker på hvor du fant denne linken som ikke fungerer, men jeg tror det kan være til disse lappene: http://mariesmatmisjon.blogspot.com/2011/07/lapper-og-glansbilder.html

   Ellers så har jeg lagt meg pannekaker av en liten banan, 2 egg, 1 ss mandelmel, og 2 ss kokosmel nå, skikkelig gode de også :)

   Slett
 2. Takker, de skal jeg prøve:)
  Fant linken under "iHeart iHerb: mine nødvendigheter", der du hadde skrevet om kokosmel..

  SvarSlett
 3. Denne fikk jeg beskjed om at jeg gjerne kunne lage flere ganger! Tusen takk for knallgode oppskrifter! Min favoritt er nok den nydelige soppstuingen, som vi har laget ved flere anledninger og som alltid har vært like god! :-) Hilsen Jenny

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy med så hyggelig tilbakemelding Jenny! Jeg er veldig fan av den soppstuingen selv, den er et must til biff ;)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...