torsdag 23. mai 2013

Min nye favorittmüsli

Altså, jeg har laget müsli før. Og det har vært godt og flott og mettende og de greiene der.. Men denne var av en helt annen verden. Sprø og god, sånn som deg :)
Her har vi igjen en oppskrift hvor du selv velger hva du vil ha i (tips: ha i bare ting du liker skikkelig godt), jeg lagde min slik:

1 dl kokosflak
1 dl skivede mandler
Valnøtter, hakket
Macademianøtter, hakket
Paranøtter, hakket
Linfrø
Kakaonibs
1 klype salt (gjerne himalayasalt)
Kanel
2 ss kokosolje

Flytende honning

Det blir vanskelig å skrive nøyaktig hvor mye jeg hadde av de forskjellige tingene siden dette var et aldri så lite brukte - opp - resten - av - nøttene - til - noe - fornuftig - prosjekt, men det kan si er at jeg hadde mellom 5 - 6 dl med nøtter, kokos, og frø.


Sett ovnen på 160 grader. Smelt og varm opp kokosolje og honning i en kjele. Start med bare litt honning, også ser du an hvor mye du trenger etterhvert. Det viktigste er at hele nøtte- og frøblandingen blir dekket av væsken.

Bland alle de hakkede nøttene og frøene, og hell det oppi sammen med oljen og honningen. Rør rundt til alt er dekket, og smør utover stekepapir på et stekebrett. Stek til müslien blir gylden, men rør litt rundt av og til så ingenting blir brent. Avkjøl på rist og oppbevar i en lukket krukke.


4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...