Herlig og enkel purè som man kan nyte ved siden av utallige retter.
1 blomkål
Smør
Salt og pepper
For ekstra smak; ha også i for eksempel hvitløk, sjalottløk, bland inn parmesan, krydder..
For ekstra smak; ha også i for eksempel hvitløk, sjalottløk, bland inn parmesan, krydder..
Start med å dele blomkålen i biter. Ha
litt olje i pannen, og varm blomkålen forsiktig. Er du like glad i
hvitløk som meg, ta denne i nå. Når blomkålen har mistet litt fuktighet
heller du på fløte og lar det hele koke til blomkålen er ordentlig
mør.
Pass på at du ikke bruker for mye
væske, blomkålsmaken vil lekke ut i væsken, og du vil ikke kaste noe av
den smaken. Når blomkålen er mør, ha i litt smør, og kjør det hele til
puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper,
og om du har godt tid eller fint besøk, press gjennom en sil for helt
jevn pure.
Tips: Blomkål er i sesong fra juli til oktober hvilket betyr at norsk blomkål er både billig og god for tiden.
Tips: Blomkål er i sesong fra juli til oktober hvilket betyr at norsk blomkål er både billig og god for tiden.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar