Grønnpeppersausen er nok en ting jeg ble servert hjemme hos forfedrene, men den gang som tilbehør til en ordentlig biff.
5-600 g svinefilet - jeg bruker strimlet i dag
smør til steking
salt og pepper
smør til steking
salt og pepper
Grønnpeppersaus (oppskrift hentet fra matnyttig.no)
1 ss smør
1 gul løk, finhakket
1-2 ss lett knust grønn pepper
1 ss sennep, gjerne lys fransk
1 dl vann
1/2 - 1 buljongterning (gjerne hønsebuljong)
3 dl kremfløte
.. og litt hvitløk hvis du vil ha det
1 gul løk, finhakket
1-2 ss lett knust grønn pepper
1 ss sennep, gjerne lys fransk
1 dl vann
1/2 - 1 buljongterning (gjerne hønsebuljong)
3 dl kremfløte
.. og litt hvitløk hvis du vil ha det
Smelt smøret i en kasserolle, legg i løken og la den surre på svak varme uten å bli brun. Ha i grønnpepperen, og surr et par minutter til. Ha i sennep, og spe med fløte, vann og ha i buljongterningen, og eventuelt hvitløk om du ønsker det. La sausen koke under omrøring, til den får passe tykk konsistens.
Så over til svinekjøttet: Brun smør i en stekepanne. Steker du hele fileèr så tørk av disse, stek i 10 - 15 minutter, og snu den så den blir pent brun rundt hele. Strimler gjennomstekes. Salte og pepre.
Oppskriften på blomkålpurè finner du her.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar