Jeg bare MÅTTE prøve forslaget fra bloggen Lavkarbo gjort enkelt om å lage sin egen sunnere versjon av sjokoladekonfekt med nøtter. Det ble kjempegodt, også har jeg sånne fine isbitformer så sjokoladebitene ble kjempesøte i tillegg :)
100 g mørk sjokolade
1,5 ss cocosa
2 ss fløte - har du veldig mørk sjokolade, 86% eller mer for eksempel, så kan du mildne smaken med å ta i litt mer fløte
Nøtter (peanøtter, hassel, makademia, cashew, velg favoritten din eller ta en av hver :)
Smelt sjokoladen sammen med cocosa og fløte i vannbad. Legg noen nøtter i små former eller eventuelt en liten form (kanskje dekket med papir?), og hell sjokoladeblandingen over. Sett i fryseren. Spis!
Søte isbitformer. Peanøtter til Ninja, cashew og macademia til meg |
Sjokolade, kokosfett, og fløte smeltes i vannbad |
Herlig sjokoladeblanding! |
Klare for fryseren |
Ferdig! |
Så fiine de ble! Det skal jeg og lage :D
SvarSlettMmm, hvordan kan man motså noe sånt? Hvor får man forresten tak i cocosa? Klem fra Anette :)
SvarSlett@Line
SvarSlettOg det kan du, for du fikk så finen sånne former til bursdagen din :) <3
@Anette
SvarSlettDet tror jeg ikke man kan :) Cocosa er kokosfett/olje (blir flytende ved 24 grader). I Norge kan man kjøpe det på noen innvandrerbutikker, og på helsekosten. På helsekosten kan det være litt dyrt, så hvis det ender opp med at du bruker det like ofte som meg (til steking, i smoothies etc..) så kan det lønne seg å kjøpe det på iHerb. MYE billigere enn i Norge :) Om du ikke har brukt iHerb før så kan du bruke kode VEV355, da får du 5$ avslag på første bestilling. Ha en flott dag! :)
Jeg sprer oppskriftene dine i mine kretser:) Håper det er ok.
SvarSlettRiktig god helg:)
@Christine
SvarSlettSelvfølgelig er det ok! Jeg blir faktisk veldig smigret :) God helg til deg også Christine :)