Peppermyntekrem
20 g usaltet smør, romtemperert
5-6 ss sukrinmelis
1/2 ts flytende søtning
3-4 ss kremfløte
4-6 dråper peppermynteolje (fåes på apotek)
Inspirasjonen er hentet fra Min lavkarbomat,
men jeg forenklet den litt. Smelt sjokoladen i vannbad. Mens denne
smelter så blander du alt som skal i peppermyntekremen. Egentlig skal
man lage disse i konfektformer, men siden jeg ikke har det så løste jeg
dette ved å putte muffinsformer i isbitformer, da får de passe
størrelse.
Jeg
puttet peppermyntekremen i en brødpose, og fordelte denne deretter i 12
former. Tilslutt helte jeg den smeltede sjokolade over.
Herregud,
de ble jo dødsgode, men hvis jeg skal tenke litt mer på utseende og
ikke enkelhet neste gang, så ville jeg nok gjort mer som oppskriften i
Min lavkarbomat sier:
Ha
den smeltede sjokoladen vekk av varmen og fordel ca en halv teskje
smeltet sjokolade i 12 konfektformer. Pensle sjokoladen over bunnen og
sidene. Avkjøl formene i fryseren,
så går det fortere. Pensle så et nytt lag sjokolade i formene (varm om
nødvendig sjokoladen opp igjen), og avkjøl dem på nytt. Fordel
peppermyntefyllet i formene, lukk formene med smeltet sjokolade ved
hjelp av en skje. Bank formene lett mot underlaget så overflaten blir
jevn.
Sett konfektene i kjøleskapet til de er helt stivnet. Oppbevares kjølig.
Sett konfektene i kjøleskapet til de er helt stivnet. Oppbevares kjølig.
.. Og ikke glem at du kan lage du kan lage disse nydelige Bountysjokoladene
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar