tirsdag 28. juni 2011

Spinat og stekt østerssopp

Vi spiste den i dag med strimlet svinekjøtt. Mhm!

Stekt østerssopp
500 g østerssopp  
1 løk
4 ss  soyasaus
4 ss  balsamicoeddik
4 ss vann
pepper
Østerssoppen rives i én cm tykke strimler fra hatten og ned mot stilken. Stekes på 2/3 effekt i litt olivenolje med maks ett lag sopp i steikepannen. Stek til soppen er gyllen og fin, og hold den varm i en skål med lokk eller i en form i ovnen på 75 grader, mens du steiker neste omgang. I siste omgangen tilsettes finkuttet løk sammen med soppen. Når all soppen er ferdig, blandes alt tilbake i steikepannen.
Bland sammen soyasaus, balsamico og vann, og hell det over soppen mens du rører godt hele tiden. Når all væsken har dampet bort, er det bare å kverne over litt pepper, og servere sammen med potetmos og dampet spinat.
Dampet spinat
Ha den dampede spinaten rett i en varm kjele mens bladene ennå er litt våte etter skyllingen.
Rør godt rundt slik at ingenting svir seg og alt blir jevnt dampet, og sett kjelen til siden med en gang alle bladene har falt sammen og fått en dypgrønn farge. Hvitløk presses eller raspes fint, og varmes i olivenolje og smør til den dufter godt. Tilsett den varme, dampede spinaten, og rør godt rundt. Dryss på saften fra sitronen, salt og godt med pepper fra kvernen.

Oppskrift fra dinmat.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...