Ingredienser

En kort introduksjon til de ingrediensene som ofte går igjen, men som kanskje kan være nye for noen. Litt lenger ned på siden finner du ingredienser du kjenner igjen, og som ofte går igjen.

Fiberhusk: inneholder 100 % pulverisert psylliumfrøskall. De gelébyggende fibrene i psyllium har lignende egenskaper som gluten i forbindelse med baking. Den suger opp væske og sveller, og på den måten bindes deigen sammen. FiberHusk inneholder ikke karbohydrater, og er helt smaks- og luktfritt.

Fåes hos de fleste velassorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker. Hos iHerb kan du kjøpe det her.

 
Johannesbrødkjernemel (JBKM): er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel, utvunnet av frøene i frukten til Johannesbrødtreet. Brukes i grove brød, til tykning av supper og sauser, desserter, kakefyll og til iskrem. JBKM inneholder ikke karbohydrater.

Fåes i de fleste helsekostbutikker.
Kokosmel: Har masse fiber og er en god kilde til proteiner. Kokosmel er naturlig søtt, og du kan derfor bake med mindre sukker. Den gir baksten en unik naturlig søtsmak. Kokosmel har et høyt innhold av kostfiber (cirka 38%), og protein, Du kan derfor også bruke kokosmel som kosttilskudd – som en ekstra kilde til fiber i yoghurt, i frokostblandinger, eller når du skal lage deg en proteinsmoothie. 
Fins her hos iHerb.
Kokosolje: Kokosnøtt er blant verdens mest næringsrike mat, den har veldig næringsrikt fett som gir langvarig energi, og det anbefales 2 ss med kokosfett daglig. Kokosfett er bra for de med lavt stoffskifte fordi den stimulerer skjoldbruskjertelen. Dette er en super stekeolje, og jeg bruker den også i smoothies, og i bountyen jeg lager. Kokosolje kan du også bruke på kroppen, og er super som hårkur!
Obs: det er Extra Virgin - oljen, den som smaker og lukter kokos, som er sunn og bra for kroppen.

Finnes i de fleste helsekostforretninger, den vanligste er cocosa. Fins også i noen innvandrerbutikker, og fins her hos iHerb.

 
Mandelmel:  Er finmalte avskallede mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing. Alle steder hvor du bruker mel, kan du også bruke mandelmel. Mandelmel oppfører seg litt annerledes enn hvetemel, fordi det mangler gluten. I gjærbakst kan du erstatte 10-20% av hvetemelet med Mandelmel. I annen bakst kan du erstatte opptil 100% av melet. Innheholder 4 g karbohydrater. Den gir myk tekstur og en "smøraktig" smak til kaker, cookies, muffins og søt bakst. Lite karbohydrater, og er en god kilde for proteiner, fiber, vitamin E, og magnesium. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere og andre som vil være snill med blodsukkeret.


Mandelmel fåes i de fleste helsekostbutikker, og hos iHerb finner du det herSukrin: er et 100% naturlig produkt, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i bl.a. pærer, meloner og sopp. Inneholder ikke karbohydrater. Les mer om sukrin her.
 

SukrinMelis: er Sukrin i finmalt form, og løser seg lettere opp enn Sukrin.

Både Sukrin og SukrinMelis fåes i de fleste helsekostbutikker, velassorterte dagligvarebutikker, og kan også bestilles hos iHerb, trykk her

  
Vaniljepulver: 100% rent økolgisk vaniljepulver av ekte Bourbon vanilje. Finnes i flere varianter, og fåes i de fleste helsekostbutikker. Vaniljestang er best, men med vaniljepulver er det litt mindre jobb, og smaken er mer konsentrert slik at du trenger mindre. 
Andre ingredienser som du sikkert kjenner igjen, men som ofte blir brukt:

Egg

Kjøtt: Bacon, svin, kylling, og forskjellige typer kjøttdeig

Fisk og skalldyr

Fond: Alternativ til buljongterninger eller hjemmelaget kraft. Både kyllingfond og kjøttfond blir flittig brukt. 

Grønnsaker: hovedregelen for LCHF er at man kan spise alle typer grønnsaker som vokser over bakken, unntatt mais (mais er stivelse = sukker). Dette gjelder ikke minimais. Man kan derimot spise løk, og både jordskokk og selleri er greit av og til. 

Meieriprodukter: Smør, masse smør! Rømme, tyrkisk yoghurt, cottage cheese, majones, creme fraiche..

Ost: Er som regel karbofritt eller har i det minste veldig lite karbohydrater. Sjekk pakken for sikkerhetsskyld, det gjelder blant annet smøreoster.


Krydder: Masse spennende krydder! Bare se opp for noen ferdige krydderblandinger, de kan inneholde en del sukker.

Nøtter og frø. Nøtter er gode kilder til fett, men man bør være litt forsiktig med det om man skal gå ned i vekt da nedgangen kan stoppe eller gå saktere.
Frø: solsikkefrø, linfrø, sesamfrø. Både nøtter og frø brukes ofte i kaker, kjeks, knekkebrød..

Kruskakli

Fryste bær
Mørk sjokolade 86%

Ønsker du å kjøpe noen av produktene på iHerb kan du første gang få 5 dollar i rabatt om du bruker koden VEV355. I de fleste linkene til iHerbs hjemmeside og produkter har jeg allerede lagt inn koden slik at du ikke trenger det :)

Les mer om betingelsene her.  

Når du handler får du din egen unike kode som du kan gi dine venner slik at de får 5$ rabatt på førstegangskjøp, eller du kan gi de min :) 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...