onsdag 19. oktober 2011

Eggmuffins

Enkel og smakfull rett, full av variasjonsmuligheter! Disse er helt supre til middag, for eksempel med en salat til, og de er like gode til frokost dagen etter. De kan oppbevares i kjøleskap i flere dager, og kan også fryses og bare tines raskt i mikro før du drar på jobb. 

Jeg er ikke så glad i egg-smaken, så for meg er det om å gjøre å proppe muffinsformene med snacks, også bruke egg egentlig bare som et slags "bindemiddel" sammen med osten. 


Til 6 muffins brukte jeg:
0,5 løk
2 stilker vårløk
0,5 chili
1 pakke smårettbacon
Ost - gulost og parmesan
4 egg
Krydder - jeg brukte pepper, oregano, og hvitløk.

Tidligere har jeg brukt muffinsformer i teflon, men i dag så brukte jeg amerikanske muffinsformer i papir. Og da sitter de litt fast i papiret, så går tilbake til teflon neste gang.

Du hakker opp løk, vårløk og chili og har det i formene. Stek bacon og ha oppi. Fyll formene cirka 3/4. Dekk med ost. Deretter visper du eggene sammen med 1 ss vann per egg. Visp krydderet sammen med eggene. Hell over alle godsakene i muffinsformen, og rør litt med gaffelen. Ha litt mer parmesan på toppen.

Stek på 175 grader til osten er gyllen.


Og nå som jeg sitter og spiser de.. Hvis dere er 2 som skal spise eggmuffins og har tenkt til å ha noen å fryse eller til lunsj.. Så lag dobbel av denne oppskriften! De var SÅ spicy og gode og namm! Nå sliter jeg med og ikke begynne på Ninjas halvdel også. Lover dere og ikke sladre hvis jeg legger igjen 2 og sier at det opprinnelig var 4?.. ;)

2 kommentarer:

  1. Så skikkelig gode ut! Skal teste de:)

    SvarSlett
  2. @Christine

    De var supergode! Skikkelig enkelt hvis man skal lage middag for en, eller for flere dager. Også kan du fylle de med alt du vil, jeg tenker på spinat, blåmuggost, skinke.. Mmmm :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...