fredag 4. november 2011

Raw sjokolade med peanøttfyll

Oh yes, hatt et lite prosjekt på gang her i dag. Jeg bestilte raw kakaosmør og raw kakaopulver her om dagen, med den planen at jeg skulle teste ut litt forskjellige raw sjokoladesnacks frem til jul. Når jeg begynner å lete litt rundt etter oppskrifter så ser jeg at alle enten inneholder kakaomasse (resten av caconibsen gikk i müslien), eller litt ymse versjoner av søtning jeg ikke har. Så da må man jo bare prøve seg frem da, og det syns jeg er litt skummelt, for jeg blir så innmari misfornøyd om det ikke blir godt. Men det slapp jeg heldigvis å bli i dag :)

Dette kan du jo lage så mange varianter i dag, og jeg kommer til å lage de med for eksempel andre nøtter etterhvert, men idag ble det altså med peanutfyll:

Til sjokoladen:
50 g kakaosmør
2 store ss kokosolje
5 ss raw kakaopulver
20 g agavesirup (første gang jeg fikk brukt denne som jeg fikk i gave av iHerb i sommer)
20 g sukrinmelis

Fyll:
1 ss raw kakaopulver
7 dråper Stevia english toffe
2 ss peanøttsmør
2 ss kokosmasse
1 ss kokosolje
1 ss yaconsirup

Start med å smelte alt som skal i sjokoladen forsiktig i vannbad. Når den er ferdig smeltet fyller du litt sjokolade i bunnen av isbitformer i silikon eller konfektformer, men bruk bare halve blandingen. Putt disse i fryseren.

Bland sammen alle ingredienser for fyllet, og smelt dette også i vannbad. Legg litt fyll oppi hver form som nå har stivnet sjokolade i bunnen. Sett i fryseren til det stivner, og hell resten av sjokoladeblandingen på toppen. Alle linkene her er til iHerb, her forklarer de ganske godt hva hvert produkt er. Ønsker du å bestille noen av produktene fra iHerb kan du benytte koden VEV355 første gang du bestiller, da får du 5$ avslag :) Les mer her.

6 kommentarer:

 1. Så fine de ble da! Smakte like godt også? :)

  SvarSlett
 2. De så kjempe gode ut!!! Kan også anbefale mandelsmør i rå sjokolade :-D

  SvarSlett
 3. Det hørtes veldig godt ut :) NAM

  SvarSlett
 4. @Line
  Det smakte supergodt, men ganske søtt.. Var usikker på bitterheten på sjokoladen og hvordan agave var. Så tror jeg prøver uten sukrinmelis neste gang, og kanskje med lucuma?! :)

  SvarSlett
 5. @Janicke De var veldig søte og gode, jeg er fornøyd med første forsøk :) Mandelsmør høres digg ut, men så har vi han allergikeren da.. men på den andre side så vil jo det bety at jeg får de helt for meg selv ;)

  SvarSlett
 6. @ninabakke NAM ja :) Meget fornøyd med første forsøk, og det kommer mer ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...