tirsdag 13. desember 2011

Trines tomatsuppe med skinke og parmesan

Og Trine, det er er hun som står bak bloggen Trines matblogg som i helgen vant prisen for Årets Matgleder. Og det syns jeg er absolutt velfortjent :) Hver uke legger hun ut forslag til meny for en uke, så hvis du trenger inspirasjon så finner du den garantert hos henne.


2-3 ss olje
1 liten løk, finhakket
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1 finhakket rød chili (kan sløyfes)
2 ss tomatpurè
2 bokser hermetiske tomater
2,5 dl kyllingkraft (eller eventuelt 2,5 dl vann + 1 kyllingbuljongterning)
Salt og pepper
Frisk basilikum, finstrimlet
3 skiver parmaskinke eller annen god skinke, strimlet (kan sløyfes)
Fersk parmesan, i flak


Start med å frese løk, hvitløk, og olje til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpurè og rør godt sammen. Kjør tomatene med en stavmikser eller en foodprossesor til de har ønsket konsistens. Ha tomater og kyllingkraft oppi sammen med resten. Rør alt godt sammen, og la det småkoke i cirka 5 minutter. Smak til med salt, pepper, og friske krydderurter. 

Før servering så har du i noen skiver med strimlet skinke og noen flak parmesan, så blir suppen ekstra velsmakende og mettende :)



Tidligere har jeg laget tomatsuppen slik.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...