torsdag 9. februar 2012

Asiatiske fiskekaker

Dette er gode fiskekaker med masse smak i. Lag en god hvitløkdipp til, og nyt! Jeg har hentet inspirasjonen til disse flere steder, men hovedsaklig hos krabbekakene til Frida med LCHF - bloggen.

200 g torskefilet
1 egg
1 ss majones, toppet
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ss sesamfrø
1 ss fiberhusk
Litt revet skall av lime, og du kan godt ha i noen dråper av limesaften også
Litt hakket frisk koriander
1 vårløk, hakket
Pepper

Start med å kjøre fisken med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Bland egg og majones godt. Ha i limeskall, chili, hvitløk, vårløk, sesamfrø og pepper. Bland godt. Tilsett deretter fiberhusk, bland godt. 

Vend inn torskefileten og la stå i cirka 10 minutter. Røra vil svelle og det vil bli lettere å forme fiskekaker. 

Varm opp godt med olje, og bruk en skje til å forme kaker. Stek de til de er gyldne og gjennomstekte.10 kommentarer:

 1. Å så spennende! :) Jeg eeeelsker thai mat, eller egentlig asiastisk mat generelt sett. Bodde i Malaysia/Singapore i noen år så der var det en deilig mix av kinesisk, indisk og malay mat ++ Skulle ønske jeg var flinkere å lage asisatisk mat! :) Legger meg til som følger her jeg, så kanskje jeg kan prøve ut noen av de spennende oppskiftene dine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen som følger, det er utrolig koselig :) Og så søt blogg du hadde :) Jeg har vært på ferie i Singapore og litt rundt i Malaysia, men å bo der.. Det hadde vært en drøm. Du er heldig du! Og elsker asiatisk selv, men det skjønte du kanskje ;)

   Slett
  2. Nå har jeg kjøpt inn ingrediensene, skal prøve i helgen! Gleder meg! :D

   Slett
  3. Håper det smaker! Fortell meg hva du syns da :) Her har vi hatt kyllingwrap i salatblad i dag. God helg!

   Slett
 2. Nam!! Så kjempegodt ut .-)

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det var de også. Disse skal jeg lage igjen, og proppe fulle av smaker :)

   Slett
 3. Jeg har nylig oppdaget bloggen din og har lagt den til i blogglisten min. Her var det mye jeg likte :o) Jeg er veldig glad i asiatisk mat, thai, indsk, vietnamesisk - nam. Om bare 2dager reiser jer til Sørøst-Asia og skal være der i 3 uker (Hong Kong, Vietnam, hailand og Singapore)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det var utrolig hyggelig! Jeg gleder meg over alle nye lesere og kommentarer :) Ser ut som om jeg kan greie å finne en ting eller syv på bloggen din som jeg liker også :) Og så heldig du er som skal ut å reise! Jeg var nettopp 3 uker i Thailand og ville tilbake før jeg dro. Har vært i Vietnam og Singapore før også. MAttips i Vietnam; Smak på Phô (nuddelsuppe, Vietnams nasjonalrett), og Bahn Xeo (litt usikker på skrivemåten), herlige vietnamesiske pannekaker. Riktig god tur Torill! :)

   Slett
  2. Takk skal du ha :o) Jeg skal prøve både Pho og Ban Xeo, takk for tipset :o)

   Slett
  3. Puttet deg i blogglisten min også, mye fristende der :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...