torsdag 23. februar 2012

Sjokolade med mandler

Det var på tide å ta i bruk premien jeg vant i konkurransen hos Økosjokolade! Jeg tok utgangspunkt i det de kaller basisoppskrift på hjemmesiden, som blir en mørk velsmakende sjokolade, og avanserte med litt hakkede mandler i. Knallgodt!

Dette er en oppskrift som kan danne grunnlaget for masse forskjellig sjokolade. Prøv deg frem med forskjellige søtningsmidler, forskjellige smaker, og tilleggsingredienser.


100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
40 g agavesirup el. annen søtning
1 ts vaniljepulver

Smelt kakaomassen og kakaosmøret forsiktig i vannbad, og bland deretter inn søtningsmidler og vaniljepulver. Visp alt godt sammen, og hell blandingen i sjokoladeformer, eller hell et tynt lag i bunnen av en isboks. Hakk mandler eller andre nøtter og dytt noen lett ned i formen. Sett i fryser. 


Kakaomasse og kakaosmør



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...