onsdag 25. april 2012

Karrisaus

En god og smakfull saus, som vi i påsken hadde til grillmat. 

2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss karri
1 dl kokosmelk
1 dl kremfløte
2 ss kyllingbuljong
Smør

Hakk løken i små biter. Stek den gyllen i smør på middels varme. Finhakk hvitløken og ha den i. Stek litt til. Mens den steker så ha på karri. La det steke i cirka 30 sekunder.

Ha i kokosmelk, fløte, og kyllingbuljong. La det koke til det tykner. 6 kommentarer:

 1. Mmm :) Det så godt ut! Men du, hva har du krydret den fine kyllingen med? :)

  SvarSlett
 2. Den kyllingen var god :) Det er litt forskjellig krydder, den fine fargen kommer nok av paprikakrydderet. Men det er olje, grillkrydder, piffi, paprika.. som jeg kan huske :)

  SvarSlett
 3. herreli,denne sausen gikk rett i vasken!!Mener du at du hadde oppi en kyllingbuljongterning???rett oppi sausen uten å vanne den ut????? Skikkelig saltlake smakte det;(((((( uhuuuu....

  SvarSlett
  Svar
  1. Å neii! Anonym - dette har en positiv og en negativ side. Den negative siden er at sausen din ble ødelagt, og den positive er at vi fikk rettet feilen i oppskriften så dette ikke skjer andre. Jeg håper du kan tilgi meg! .. Og kanskje tilogmed tørre å forsøke igjen? :)

   Slett
 4. Åh,humre.... Ja,d var godt at det var feil oppskrift da!Blei temmelig muggen her når sausen gikk i vasken et øyeblikk seddu! :D FNIS.... Bruker du flytende kyllingbuljong da eller?En spes. kanskje?
  Og ja,....du er veldig tilgitt! Så mye glede jeg henter fra dine sider så skulle d bare mangle! :D Men jeg er generellt uhedig m lavkarbosauser jeg asså...skjønner ikke det,prøvde meg på bernaise saus en dag også,men den gikk også i vasken,salt lake der også.....Mulig d er lurt og bruke usaltet smør i de fleste sauser?

  SvarSlett
  Svar
  1. Puh, det var bra! :) Jeg vet hvor skuffet jeg blir når maten ikke blir som forventet, så får jo litt vondt av deg da vettu :) Bernaisesaus har jeg aldri forsøkt, og lager vel ikke så mange sauser, men har som regel brukt "vanlg" smør (altså med salt).. Når det gjelder buljong så pleier jeg enten å bruke kanskje bare litt av en terning og noen ganger fond, f.eks disse: http://www.touchoftaste.no/main/default.asp Det er litt vanskelig å oppgi akkurat mengde i oppskrifter, men jeg anbefaler deg å starte med lite også smake underveis :D

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...