søndag 20. mai 2012

Ostekake med sjokoladebunn og gelelokk

Til 17. mai lagde jeg min første ostekake. Den er så og si sukkerfri, bortsett fra det som er i den mørke sjokoladen i bunnen, men smaker helt likt som en "vanlig" ostekake. Lang tid tok det heller ikke.

Bunn:
100 g mørk kokesjokolade
125 g hakkede peanøtter (eller andre nøtter). Jeg finmalte de, men grovhakkede går også
1 ss  kokosolje (kan droppes)

Ostefyll:
200 g philadelphiaost
3 dl kremfløte
1 dl sukrin
Saften av en lime

Gelelokk:
1 pk sukkerfri gele

Start med å smelte sjokoladen i vannbad sammen med kokosoljen. Grovhakk eller finmal nøttene og bland inn i sjokoladeblandingen. Ha i kakeformen, og sett kaldt til bunnen er stiv. Det går helt fin å sette den i fryseren.

Så starter du med ostefyllet. Bland osten og sukrinen godt sammen, og pisk fløte i en annen bolle. Så vender du kremfløten inn i osteblandingen. Tilslutt klemmer du ut saften av limen og blander forsiktig inn. Ha blandingen over bunnen. Også denne går det fint å sette i fryser for å bli fortere ferdig.

Gelelokket skal tilberedes som det står på pakningen. Settes i kjøleskapet, og så må du følge med. Når gelen begynner å stivne skal den helles over ostefyllet. Det går også an å sette gelen i fryseren, men da må du følge godt med, for det går fort!
Mett!


4 kommentarer:

 1. Ser fantastisk god ut. Du er flink til å lage all slags mat. Ha en fin og spennede ny uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Elin, det var veldig koselig :) Ha en flott uke du også!

   Slett
 2. Den så god ut, men noen spørsmål bare..
  Bruker du salta eller usalta peanøtter? Og den kokosoljen du har brukt er det noe tilsvarende som cocosa som man får kjøpt på helsekost?
  Nå er ikke jeg noe glad i sukrin heller, da jeg kjenner alt for godt bismaken.. så jeg har gått over til Tagatesse, og lurer litt på om du vet hvordan blandingforholdene blir da!? Tror det står på pakken at man skal bruke 1/2 mengde i forhold til vanlig sukker..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hege, og tusen takk :) Jeg brukte salte peanøtter, tanken på å bruke usalta streifet meg ikke engang, men det hadde jo vært en idè! Kokosoljen er det samme som Cocosa, bare jeg kjøper den billigere fra USA. Og så til det siste; Tagatesse. Det har jeg desverre ikke prøvd enda, men har hatt veldig lyst med tanke på dets evne til å karamellisere seg. Men jeg har et tips; ha i litt etter litt, og smak underveis :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...