lørdag 9. juli 2011

PMS!! (Potensiell Monstrøs Sinnatagg) - Sjokoladekake og sjokoladekake med peppermyntekrem

Å spise lavkarbo gikk ganske greit i starten. Den første utfordringene var hva jeg kunne velge i kantina i lunsjen, og til mellommåltid. Neste, og kanskje største utfordring, var PMS! Men neste gang var jeg forberedt. Her kommer en samling med godis som fjerner de verste suget.
Mhm! Det blir ikke noe bilde av hele kaka, for den døde når jeg tok den ut av formen, og ser bare helt forferdelig ut! Men smaken er bra! :)
Sjokoladekake:
Ok..Denne kaken inneholder faktisk bønner. Og er hentet fra bloggen Healthy Indulgences og Min verden i bokstaver. Det fins utrolig mange kaker man kan lage på lavkarbo, de fleste av disse er basert på nøtter, men jeg ville lage en kake også ninja kunne spise uten å dø (han er allergisk mot alle nøtter unntatt peanøtter), derfor falt valget på denne. Den smaker ikke bønner i det hele tatt, men sånn bortsett fra det så kommer den helt greit ut av det sånn smaksmessig. Pøste på med noe skikkelig godt fyll og topping, så ble den ganske mektig og ganske så ok :)
 
1 boks hvite bønner
3 egg
1 ts vaniljepulver
6 toppede ss smør
1 dl sukrin
6 ss kakao
2 ts bakepulver
Sett ovnen på 170 grader. Hell bønnene i et dørslag og skyll de godt under rennende vann. Bruk stavmikseren til å mose bønnene, og tilsett vaniljepulveret, stevia, eggene, og halvparten av sukrinet. Visp smøret og resten og resten av sukrinet luftig, og hell blandingen med bønnene i smørblandingen. Tilsett bakepulver og kakao. Smør en liten kakeform, og stek kaken i 40 - 45 minutter. Avkjøl kaken og sett den i kjøleskapet over natten. Dette er ikke et must, men den blir litt bedre da.
Fyll:
200g mørk sjokolade 
1,2 dl fløte
50g smør
2 ss sukrinmelis 
Smelt smør og sjokolade forsiktig i en kjele. Rør inn fløte og melis. Hvis, eller snarere NÅR, blandingen skiller seg, så redder du den fint ved å piske den kraftig til den samler seg igjen. La den kjøle seg ned før du smører den på kaka. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...