tirsdag 30. august 2011

Lavkarbokosthold og migrene = ikke sant

Tidsskriftet for Den norske legeforening har i Nr. 15 - 9. august 2011 publisert en artikkel om migrene og vanlig kostholdsrådgivning. Den er skrevet av Mari Wirgenes, og forteller hennes personlige erfaring med migrene, og hvordan hun har fått betydelig færre migreneanfall etter at hun forsøkte lavkarbo.


Utdrag fra teksten:
På forsommeren 2010 leste jeg tilfeldigvis om Sofie Hexebergs bok Frisk med lavkarbo, og tenkte at dette kunne være verdt et forsøk - til tross for at hennes forslag til kosthold virket nokså dramatisk sammenliknet med hva jeg tidligere hadde vært vant med. Hun anbefaler seterrømme og helmelk (skrekk og gru!), masse nøtter, frø, kjøtt og fisk, egg og ost, avocado og masse grønnsaker. (...)

Kortversjonen av hva omleggingen av kostholdet har ført til, er:
  • Jeg har ikke hatt så lite migrene på 30 år. Nå har jeg kun migrene i forbindelse med menstruasjon og ved kraftige lavtrykk og tordenvær; faktorer som vanskelig kan kontrolleres. Det betyr 2 - 4 migrenedager i måneden - mot 3 - 6 dager i uken tidligere.
  • Jeg har ikke vært så mett i hele mitt liv. Det er helt OK at det går fem timer (eller mer) mellom hvert måltid.
  • Etter seks måneder gikk jeg til fastlegen for å sjekke om blodet mitt tålte dette kostholdet som hodet mitt var så glad for. Både kolesterolverdier og andre kostholdsrelaterte prøver var helt fine.
Les hele teksten i sin helhet her

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...