tirsdag 23. august 2011

Mine venner..

.. idag skriver jeg til dere som konditor! I dag har jeg nemlig laget noen forferdelig stygge, men helt vilt gode kokosboller! Oppskriften er hentet fra den meget inspirerende bloggen Fristende Lavkarbo, og den er slik:
4 eggehviter
1 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens (jeg brukte en full dråpeteller Stevia Vanilla Cream)
4 plater gelatin
200 g mørk sjokolade, minst 70 %
2 ts kaldpresset kokosolje (kan utelates)
Kokos

Start med å legge gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann. De vil bli bløte etter 5-10 minutter. Deretter stivpisker du eggehvitene. De er ferdige når du kan snu bollen på hodet uten at eggehvitemassen flytter på seg. Så tilsetter du sukrinmelisen og vaniljen. Pisk det godt sammen, pass på at det ikke er noen klumper. Smak! Tilsett mer sukrinmelis hvis du vil ha det søtere. Smak en gang til, denne massen smaker nemlig veldig godt allerede ;)
Smak!
Kok opp litt vann i en kjele. Ta opp gelatinplatene, og klem ut alt vannet. Legg gelatinen i en liten bolle og sett denne ned i det varme vannet. Rør til gelatinen er blitt flytende. La den avkjøle litt. I mellomtiden kan du gjøre klart et fat som du kler med matpapir, og dryss litt kokos over dette. Dette vil hindre kokosbollene i å sette seg fast. Hell deretter den flytende gelatinen over i eggehvitemassen mens du pisker godt.

Ta massen over i en stor plastikkpose, knyt i toppen og klipp et hull på 1 centimeter i et hjørne av posen. Klem deretter ut skumtopper på papiret. Sett de kaldt mens du smelter sjokolade i vannbad.

Tips! Smelt kun 50g sjokolade om gangen, det vil legge seg masse fra kokosbollene i sjokoladen, og om du smelter  sjokoladen litt etter litt så blir de siste toppene pene også.

Kokosoljen skal blandes inn i sjokoladen. Rør godt rundt, og dypp deretter de stivnede toppene i sjokoladen. Bruk to gafler, slik at overflødig sjokolade renner av. Sett toppene tilbake på brettet, og dryss litt kokos over til pynt. 
 Tips! Disse kan fint fryses ettersom de tiner raskt.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...