søndag 4. september 2011

Blomkålpurè

Herlig og enkel purè som man kan nyte ved siden av utallige retter.

1-2 dl fløte

1 blomkål

Smør 

Salt og pepper 

For ekstra smak; ha også i for eksempel hvitløk, sjalottløk, bland inn parmesan, krydder..



Start med å dele blomkålen i biter. Ha litt olje i pannen, og varm blomkålen forsiktig. Er du like glad i hvitløk som meg, ta denne i nå. Når blomkålen har mistet litt fuktighet heller du på fløte og lar det hele koke til blomkålen er ordentlig mør. 

Pass på at du ikke bruker for mye væske, blomkålsmaken vil lekke ut i væsken, og du vil ikke kaste noe av den smaken. Når blomkålen er mør, ha i litt smør, og kjør det hele til puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og om du har godt tid eller fint besøk, press gjennom en sil for helt jevn pure.


Tips: Blomkål er i sesong fra juli til oktober hvilket betyr at norsk blomkål er både billig og god for tiden. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...