søndag 4. september 2011

Strimlet svinekjøtt med grønnpeppersaus og blomkålpurè

Grønnpeppersausen er nok en ting jeg ble servert hjemme hos forfedrene, men den gang som tilbehør til en ordentlig biff.

Til 4 porsjoner trenger du: 
5-600 g svinefilet - jeg bruker strimlet i dag
smør til steking
salt og pepper

Grønnpeppersaus (oppskrift hentet fra matnyttig.no)
1 ss smør
1 gul løk, finhakket
1-2 ss lett knust grønn pepper
1 ss sennep, gjerne lys fransk
1 dl vann
1/2 - 1 buljongterning (gjerne hønsebuljong)
3 dl kremfløte
.. og litt hvitløk hvis du vil ha det

Smelt smøret i en kasserolle, legg i løken og la den surre på svak varme uten å bli brun. Ha i grønnpepperen, og surr et par minutter til. Ha i sennep, og spe med fløte, vann og ha i buljongterningen, og eventuelt hvitløk om du ønsker det. La sausen koke under omrøring, til den får passe tykk konsistens.

Så over til svinekjøttet: Brun smør i en stekepanne. Steker du hele fileèr så tørk av disse, stek i 10 - 15 minutter, og snu den så den blir pent brun rundt hele. Strimler gjennomstekes. Salte og pepre. 

Oppskriften på blomkålpurè finner du her.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...