mandag 9. april 2012

Mammas favorittdessert

.. jeg kaller den det, men jeg er ikke helt sikker på om det er sant. Jeg har, som mange andre også har, verdens søteste mor. Hun og pappa´n endret spisevanene sine for flere måneder tilbake nå, og mamma har alltid masse gode oppskrifter på lager, som hun deler med meg. Både mamma og pappa er kjempeflinke til å lage mat, men interessen og horisonten ble nok utvidet når de endret kostholdsvaner. De spiser ikke strengt lavkarbo, men de har kuttet betydelig ned på karbohydratene, og de spiser nok mer salater og grovere matvarer. Pappa spiser smør. Han er veldig fornøyd med at det er lov :)


Desserten er enkel, og jeg tror den også fint kan fungere som et mellommåltid/lunsj. Hun skrev den til meg på facebooksiden til bloggen, her er det hun skrev:

1 1/2 dl cottage cheese
2-3 ss kremfløte
1 ss bringebær og blåbær / eller epler
Mandelflak.

Kremen kan piskes eller du kan la være. Kremfløte, cottage cheese blandes, strø over bær og mandelflak, serveres kald(kjøleskap) med et dryss av kanel over. 

Jeg brukte ikke oppskrift, tok bare og pisket krem og blandet i cottage cheese, på slump. Om du skal ha vil ha med epler, stek disse med kanel og litt godt smør. La jeg over rett før servering, de var da varme ♥ 

Jeg har fått den servert på besøk flere ganger, og kan gå god for at dette er gode saker! 


2 kommentarer:

 1. Elsker Cottage Cheese, og bruker ofte spise en lignende dessert.
  Kan skrive under på at dette er kjempegodt ja :-)

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. Minner meg litt om risengrynsgrøt :) Er vel egentlig glad i litt "lettere" desserter, men det er ganske godt med denne her av og til også :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...