fredag 30. september 2011

Tomatsuppe (med kokt egg)

Det er fårikålens dag, og jeg lager meg tomatsuppe.. Jeg tror jeg må stelle i stand et skikkelig fårikålmåltid snart, selv om jeg ikke egentlig har noe særlig forhold til det. Uansett, jeg er blitt forkjølet og er slapp og har dårlig samvittighet, og det er i det hele tatt fryktelig synd på meg ;) Jeg har ikke lyst til å gå i butikken, og suppe er best for halsen min. Dessuten syns jeg suppe er fantastisk. Grunnen til at den heter "... (med kokt egg)" er at det kan du ha i om du vil, suppa blir mer mettende da, men jeg må på en måte være "i humør" til å spise egg, skjønner du hva jeg mener?? Jeg er ikke overbegeistret for egg, men noen ganger syns jeg det smaker smask!
Denne suppa smakte fantastisk godt!



Til 2 porsjoner:
2 stk egg
0,5 løk 
1 fedd finhakket hvitløk 
1 boks hakkede hermetiske tomater 
1 ts rød curry paste /eventuelt 2 ss tomatpurè
4 dl vann  
1 stk hønsebuljongterning 
0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
1 dl fløte
salt og kvernet pepper
smør til steking
Egglovers - do like this:
Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem. 


Fres løk og hvitløk myk og blank i smør i en kjele. Tilsett boksen med hakkede tomater, curry paste (eller 2 ss tomatpurè), vannet og buljongen. Kok opp og la småkoke i cirka 10 minutter.
Tilsett hakket basilikum. Jeg måtte (dessverre) ha i tørket basilikum da basilikumplanten min avgikk med døden når jeg var i Kroatia. Mos suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser og smak til med salt og pepper. Server suppen med kokte egg.
Tips:
Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille, og kjørvel passer sammen med tomat.

3 kommentarer:

  1. Her har det også vært tomatsuppens dag i dag. Jeg lagde fra pose og håper ikke det hadde sneket seg inn for mange karber underveis :S God helg og klem fra Anette :)

    SvarSlett
  2. @Anette

    Ifølge matvaretabellen.no har det sneket seg inn 6g karber pr. 100g, hvorav 1.2 er tilsatt sukker. Så da vet du det ;) God helg til deg også Anette! :)

    SvarSlett
  3. does vitality male enhancement work? young link super male vitality super male vitality overload super male vitality alex jones meme pure male vitality affect penis jones super male vitality my extreme vitality male enhancement reviews how long does super male vitality take to ship vitality rx male enhancement Using Vitality RX is wonderfully clear. You basically need to take after the direction that we will clear up underneath. Guarantee you continue using this formula at any rate for 1-2 months. To get the most distant results, basically take 2 pills for every day with water. Basically take the pills 30 minutes before going to bed. This will empower you to perform remarkable sexual session. Along these lines, take 2 pills for consistently to gain the best outcomes.
    http://www.cureidea.com/vitality-male-enhancement/

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...