søndag 2. oktober 2011

Baconbiff med spinat og sellerirotrøsti

OMG! Tidenes lørdagsmiddag. Oioioioi så godt. Åh, så mett! Egentlig hadde jeg tenkt, når jeg lagde røsti"poteter", å ta en snarvei hvor jeg bare stekte alt sammen i pannen.. Meeeen, så bestemte jeg meg for å gjøre det skikkelig ordentlig! Så jeg brukte fremgangsmåten fra LCHF - bloggen (med bittelitt endringer). LCHF - bloggen har så mye godt, og oppskriftene har ofte "det lille ekstra", litt mer avansert på en måte. I tillegg er hun superflink til å bruke krydder som er litt utenom det vanlige, og benytter produkter som man finner i vellassorterte matbutikker: "Jeg trenger ikke ha helsekosten og nettbutikken som faste stoppesteder når jeg skal gjøre innkjøpene mine", som hun selv skriver. Det liker jeg.


Sellerirotrøsti
350g revet sellerirot
olivenolje
1 løk i tynne skiver
2 fedd finhakket hvitløk
salt & pepper
1 god håndfull ost - jeg blandet Norvegia og parmesan

Fres løk og hvitløk på medium varme i olivenolje i cirka 10 minutter til løken er ordentlig myk, men ikke har tatt farge.

Tilsett revet sellerirot, salt og pepper, og stek videre i
cirka 20 minutter til selleriroten er helt myk. Rør i panna hele tiden.
Avkjøl blandingen litt, og bland inn osten. Rull baller av massen som du klemmer flate på bakepapir. Sett i ovnen og la steke på 200 grader i 20 minutter, til røstiene er gyldne og sprø.
Mens sellerirotrøstien godgjør seg og lager herlige dufter inni ovnen, så forberedes resten av måltidet..


Jeg steker 4 skiver bacon og legger til side, og steker biffen i den samme pannen. Ved siden av har vi spinat:

Spinat
Hvitløk
Pinjekjerner

Fres spinat og finhakket hvitløk raskt i godt med smør i stekepanna. Krydre med litt salt og pepper og tilsett pinjekjernene.

Sausen lager jeg raskt ved å koke ut pannen vi stekte bacon og biffen i, heller fløte i denne og salter og peprer litt. Skulle helst hatt litt soyasaus i den også, men den gikk vi tom for når vi lagde sashimi her om dagen.

4 kommentarer:

 1. Så hyggelig å våkne opp til hyggelig omtale hos deg. Tusen takk! Nå ble jeg glad :)

  Middagen din ser helt herlig ut! Nam nam! Spinat til biff tror jeg aldri jeg har spist før, men det er jo en kjempegod ide!

  SvarSlett
 2. Dette så fantastisk godt ut! Gleder meg til å prøve ut røsti'en :)

  SvarSlett
 3. @Frida

  Du gjør det ganske lett Frida :) Og middagen var herlig! Takk for sellerirotrøsti - oppskrift, den svarte virkelig til forventningene :)

  SvarSlett
 4. @Anette

  Så bra! Noen ganger syns jeg det er vanskelig å få fanget med kamera hvor god maten ser ut i virkeligheten. Men den var god, og sellerotrøstien til Frida en suksess som helt klart skal lages igjen :) Har du fått med deg at du vant i konkurransen min forresten? Send meg adressen din og om du vil ha nøttesjokolader eller Bounty til knapperglansbilder@gmail.com :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...