lørdag 15. oktober 2011

Lynraske iHerb

Jeg bestilte 2 pakker fra iHerb igår (det var noenting jeg bare måtte ha...), og en halvtime etter at jeg fikk mail med bekreftelse på bestillingen min, så fikk jeg mail om at bestillingen var sendt allerede. Det kaller jeg lynraskt! Sjekk ut alt snackset jeg bestilte..


En ting som er flott med lavkarbo, er at man fint kan ha denne livvstilen ved og kun handle i velassorterte matbutikker, og kanskje en liiiiten tur innom helsekosten i ny og ne. Men, en annen ting jeg syns er kjempegøy er å teste ut nye ting og nye smaker. Jeg liker å kjøpe såkalt supermat i pulverform fordi tanken på alle antioksidantene og vitaminene jeg får i meg får meg til å føle meg vel, og jeg bruker det hovedsaklig i smoothie. Dessuten har jeg funnet en del godis jeg tenkte å lage meg, men for å lage dette måtte iHerb hjelpe meg, fordi godiset er RAW - food, og krever en del varer som hadde slukt månedslønnen min på helsekosten i Norge ;)

Lucumapulver! Denne er ny for meg, men som annen supermat har den eksepsjonelt mye antioksidanter. Lucuma er en tropisk frukt som kommer fra Peru. Fruktkjøttet er ekstra tørt, og males derfor til et fruktpulver. Smaken er søtlig med smak av vanilje og karamell. Fruktpulveret er populært som en pikant smakstilsetning til desserter, is, og smoothies.Og mine planer er å bruke det til kanskje for eksempel hjemmelaget is, noe slags godiskuler, raw sjokoladesnacks, og søte de med denne. Vi får se hva som skjer!

Granateplepulver! Må nok en gang ha påfyll av denne populære supermaten som blir flittig brukt i smoothies her i huset. Granateple regnes som en av naturens sterkeste antioksidant,  og er en god kilde til vitamin C, jern og kalium. Andre bruksområder er i yoghurt, på frukt, i krem, og til is. Også er det litt ålreit å ha litt på skje og ta tunga pittelitt borti, for den smaker både syrlig og godt ;)
Gresskarkjerner! Genialt å kunne bestille til en billig penge på iHerb. Her får du en stor pakke (454 gram) for rundt 30 NOK. De er frøene fra gresskar, og er rike på mineraler, vitaminer, og protein. Dessuten inneholder de mye umettet fett. De er flotte å strø over salater, gode i frokostblandinger og gir også nydelig smak i wok og andre matretter. Du kan også bruke dem når du baker – enten ha dem i deigen eller strø over på toppen.Jeg har tenkt å ha de som snacks ved å riste de i ovnen, se oppskrift her. Det er enkelt! :)


 
 Hampfrø! Har høyt innhold av umettet fett (>80 %), er rikt på omega 3, 6 og 9, rikt på protein, og dessuten inneholder de alle aminosyrene. Disse frøene kan spises og blandes i mat. Smaken er nøtteaktig, frøene er sprø. Hampfrø har blitt en populær superfood, fordi det er en real proteinbombe og inneholder masse sunt fett. Hampfrø fungerer fint i salater, i yoghurter og müsli. De kan brukes i brød og rundstykker, i smoothie, eller hva med i sjokoladekaker/ brownies for en annerledes sjokoladeopplevelse med sprø biter? ;) Supert for nøtteallergikere denne også.
 

Raw kakaopulver! Denne og kakaosmøret vet jeg akkurat hva jeg skal bruke til! ;) Jeg skal lage karameller og sjokoladesnacks fra scratch. Det blir spennende, følg med. Dessuten; at kakaopulveret er rått - betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har. Vanlig bakekakao eller drikkekakao vi kjenner fra før, er varmet opp i produksjonsprosessen og kan være tilsatt sukker og andre stoffer. Rå kakaopulver er ikke tilsatt noe.Og ikke nok med det! Det er superantioksidant, proppet med jern og aminosyrer, OG Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalinliknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket

Raw kakaosmør! Rå kakaobønner er basisen for rått kakaosmør. Når fettet/oljen kaldpresses ut av rå kakaobønner, blir det kakaosmør. Her har vi igjen et produkt proppet med antioksidanter. Rått kakaosmør har en fantastisk rik og delikat sjokoladearoma og kan brukes i smoothies, desserter, iskrem og i sjokoladeretter som for eksempel hjemmelagt rå sjokolade (det skal jeg!! :) Kakaosmør egner seg også godt til å blande med kokosolje. Og til dere gravide kvinner, man kan unngå strekkmerker ved å smøre kakaosmør på magen.
Husk! Det er viktig at det rå kakaosmøret ikke varmes opp i rettene for å bevare de gode egenskapene. Varm alltid den det rå kakaosmøret i vannbad, ikke varm den opp i en kjele rett på platen. 

Husk! Bruk iHerb rabattkode VEV355 første gang du bestiller, så slår de av 5 dollar i rabatt. I tillegg kan du velge deg to produkter fra kategorien Free. Om du ikke velger noe herfra, så legger de ved en overraskelse til deg :)

Når du handler får du din egen unike kode som du kan gi dine venner slik at de får 5$ rabatt på førstegangskjøp, eller du kan gi de min :)


2 kommentarer:

  1. Takk for mange gode tips :)

    SvarSlett
  2. @Henriette

    Bare hyggelig :) Så mye spennende man ikke vet om det fins der ute!:) Skal prøve pizzabunnen deres en dag tenkte jeg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...