lørdag 8. oktober 2011

Råmarinert laks med sprø grønnsaker (og kokk)



400 g laksefilet, renset for skinn og bein, gjerne Salma-laks
1 gulrot
1 nepe eller 4 reddiker
1 liten rødbet
2 vårløk
dill eller frisk koriander 


Marinaden
3 ss soyasaus
3 ss oyster sauce -  

karboalarm! Vær obs på karbs her, ta eventuelt mindre av denne og mer av noe annet, f.eks sesamolje :)
3 ss ferskpresset limesaft
3 ss sesamolje
3 ss olivenolje
1 ss sesamfrø

1 chili
Syltet ingefær

Rens og kutt grønnsakene så fint du kan. Legg de i iskaldt vann i kjøleskapet frem til de skal serveres, da blir de ekstra sprø.Hold rødbeten for seg selv, så farger den ikke de andre grønnsakene.
Jeg bruker juliennejern på gulrøtter og neper for å få de i så tynne strimler som mulig

Grønnsaker i kaldt vann som skal sette i kjøleskapet
 Skjær laksen i tynne skiver. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og dekk fisken med denne. 

La grønnsakene renne av seg på kjøkkenpapir, tilsett dill, litt olje, salt, og sesamolje. Legg den sprø salaten utover et fat og legg lakseskivene over der igjen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...