torsdag 10. november 2011

Fabulous fudge

Denne smaker herlig fløyelsesmyk fudge, og den lager seg selv mens du gjør andre ting :)

2 dl kremfløte
100 g
smør
3 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver - eller mer for mer vaniljesmak
4 dråper Stevia English Toffee (kan droppes)

Bland alt sammen i en kjele, helst teflon for da slipper du å røre så mye (det kan føre til at det skiller seg). Noen foretrekker kanskje usaltet smør. Kok det sakte opp til kokepunktet, og la det småkoke i 45 - 60 minutter. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar. La massen kjøle seg litt. Kle en liten brødform med plastfolie, og hell massen over. La den stivne i kjøleskapet.

Du kan ha hva du vil i fudgen, jeg hadde i hakkede peanøtter og hakket mørk sjokolade. Del opp i ruter og oppbevar i plast i kjøleskapet. 




Oppskriften kommer fra Fristende Lavkarbo.


6 kommentarer:

  1. Det så kjempegodt ut Bente. Nå vet jeg hva fudge er ;-)

    SvarSlett
  2. @Anne
    Hahaha :) Jeg får ta med litt julegodis på jobben, så får du smakt på denne ukjente fudgen også ;)

    SvarSlett
  3. Hei
    Du jeg lurte på,går det å bruke margarin istedet for smør?

    SvarSlett
  4. @Nina Pedersen

    Hei! I utgangspunktet har jeg lyst til å si nei, aldri ;) Jeg er ikke så glad i margarin, på grunn av innholdet. Jeg har ikke forsøkt å lage disse med margarin, men det skal jo tåle samme varme og behandling så jeg tror ja..:)

    SvarSlett
  5. Oj, de så kjempegode ut. Dette skal jeg prøve å lage :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Elisabeth! De ER veldig gode :) Lykke til, og fortell meg hvordan det går da ;)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...