torsdag 10. november 2011

Sjokolade med deilig mintfyll

Sjokoladen har jeg laget selv, men ønsker du ikke å gjøre dette så er det bare å erstatte denne med smeltet mørk sjokolade. Fremgangsmåten eller er den samme. Nevnte jeg at det smakte nydelig? :)

Hvis du ikke ønsker å lage sjokoladen selv, så er det bare å smelte en mørk sjokolade :)
 
Til sjokoladen:
50 g kakaosmør
3 ss
raw kakaopulver
1 - 2 ss søtning (jeg brukte agavesirup, men du kan bruke lucumapulver, yaconpulver, eller noe annet du foretrekker)
1 liten klype himalayasalt eller rock salt av god kvalitet


Mintfyll:
0,5 dl sukrinmelis
1 ss fløte
2 dråper peppermynteolje (fås kjøpt på apoteket)


Det lønner seg å hakke kakaosmøret opp i mindre biter så det smelter fortere. Smelt alltid i vannbad, og smelt langsomt. Mens denne smelter så blander du sammen ingrediensene i mintfyllet og setter dette i kjøleskapet.

Når kakaosmøret er smeltet rører du inn resten av ingrediensene. Fyll deretter isbitformer eller konfektformer med sjokolade, et tynt lag på bunnen (for at det skal stivne raskere), og sett i kjøleskapet. Etter cirka 10 minutter har disse stivnet, og du kan legge klatter av mintfyllet i hver form, og dekk med resten av sjokoladeblandingen. 


Mens du er i gang kan du jo lage dobbel porsjon av sjokoladen og fyll resten av formene med kun sjokolade, den smaker godt som den er. Eventuelt kan du fylle med nøtter, hempfrø, eller kokos for eksempel :)

Vet dere forresten hva raw(r) betyr?
Tihihihi :)
Alle linkene her er til iHerb, her forklarer de ganske godt hva hvert produkt er. Ønsker du å bestille noen av produktene fra iHerb kan du benytte koden VEV355 første gang du bestiller, da får du 5$ avslag :) Les mer her.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...