søndag 27. november 2011

Sjokolademousse på 1 2 3!

"Ekte" sjokolademousse har egg som skal skilles og blandes hver for seg, og du ender opp med å bruke omtrent hver eneste bolle du har, mens denne enkle versjonen er snillere med oppvasken, og samtidig veeeeldig snill mot smaksløkene :) Den er mektig og god!


3 egg
2 dl fløte
3 - 4 ss kakao
2 - 3 ss sukrin
2 plater gelatin

Start med å legge gelatinen i en bolle med kaldt vann. Når den er blitt helt myk plukker du den opp, klemmer av vannet, og legger den i en kjele med pittelitt vann (eller eventuelt smelter den i vannbad). La gelatinen avkjøles mens du gjør resten.

Pisk eggedosis av eggene. I en annen bolle pisker du fløten til krem, og rører inn sukrin og kakao. Jeg brukte rå kakao som er ganske sterk i smak, nesten så den gir litt kaffesmak, men du kan bruke vanlig kakao, og smak til. Bland eggedosis og krem, før du tilslutt blander inn gelatinen i en tynn stråle under omrøring. Sett i kjøleskapet til den stivner.

Server med for eksempel pisket krem og bær.


4 kommentarer:

 1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :-D jeg som har sjokoladegal familie!!!

  SvarSlett
 2. Nam nam nam! :D Dette er jo bare såå godt og veldig enkelt å lage :)

  Jeg er også sjokoladegal! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå minnet du meg på at jeg må lage denne igjen snart! Jeg er veldig glad i god mat som kan lages enkelt :) Så ut som du hadde masse godt på bloggen din også, skal kikke nærmere om det er noe nsacks jeg kan lage der snart :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...