Jeg har gjort en god deal :) .. Jeg har lagd Smil! Jeg har fått nye hjerte silikonformer som måtte testes ut med en gang NÅ.
Du må ikke lage sjokoladen selv, smelt bare mørk sjokolade i stedet :)
6 ss kakaopulver
2 ss carobpulver
1 ss agave
1 ts vaniljepulver
En klype himalayasalt
1 ss agave
1 ts vaniljepulver
En klype himalayasalt
Start med å smelte kakaosmør og olje på svaaaaaaak varme. Det kan lønne seg å enten raspe kakaosmøret eller dele det opp i mange små biter slik at det smelter raskere. Etterpå rører du inn resten av ingrediensene. Fordel halvparten av blandingen i isbitformer i silikon. Sett de i fryseren slik at det stivner raskt.
Bland sammen alt til karamellfyllet, smakt til med english toffee. Legg en liten klatt av fyllet i hver form, frys litt til. Det stivner ganske raskt, så det trenger ikke mange minuttene :) Deretter fyller du på resten av sjokoladen.
Inspirasjon hentet fra mjuuugly.blogg.no
ååå jeg som mangler både kakaosmør og yaconsirup..huff huff...for en fristelse! Elsker karamell med yacon...og sjokolade er aldri feil :-D
SvarSlettAkkurat nå "angrer" jeg at jeg gikk inn her ;) Godt jeg mangler det samme som Janicke slik at jeg ikke kan hive meg rundt og fylle opp med fristelser
SvarSlettDet er litt farlig, for før du vet ordet av det så har du så mange nye forslag til fyll og ting som hadde vært godt, og fine former du vil bruke, at brått så har du laget mer enn du greier å spise unna. Men bare neeeeesten ;)
SvarSlettKan eg bytte ut yaconpulver med yaconsirup? :) Då manlgar eg berre Carob Pulver og Kakaosmør :)
SvarSlett@Henriette Det er yaconsirup, så det skal gå heeeelt fint ;) De har sluttet å selge yaconpulver på iHerb, så nå vet jeg ikke helt hvordan jeg skal få tak i det heller..
SvarSlettCarobpulver er bare for å gi kakaosmak uten den oppkvikkende effekten kakao gir, så det går nok fint an å lage selve sjokoladen uten carob også.. :)
Denne skal jeg prøve :) lurer på om den mengden du har angitt tilsvarer 100 g sjokolade? Jeg tenker jeg smelter mørk sjokolade istedet for å lage den fra bunnen av, denne gangen
SvarSlettGøy! 100g sjokolade tror jeg skal passe veldig bra. Jeg husker ikke helt hvor mange det ble, men tror som sagt at 100g skal holde :)
SlettTusen takk for svar :) Har det noen betydning om jeg bruker cocosa stekeolje istedet for extra virgin, i forhold til smaken? Jeg er ikke så veldig glad i kokossmaken..
SvarSlettMan kjenner ikke så mye til kokossmaken, det er steviaen og yaconsirupen man kjenner best. Så jeg tror fortsatt at dt skal gå bra :) Du kan jo smake litt på blandingen, kanskje du syns den trenger noe søting (f.eks sukrinmelis eller agave) i tillegg :)
Slettog dessuten har jeg kun cocosa stekeolje tilgjengelig :)
SvarSlettFortell meg hvordan det går :)
SlettSjokoladen ble veldig god. Fikk eksklusiv konfektfølelse av å spise dem :) Det funket godt å bruke cocosa stekeolje. Jeg valgte å ikke tilsette mer søtning enn det som står i oppskriften, for det var søtt nok for meg. Kjempegode!
SvarSlettOioioi, så gøy å høre at du likte de :) Må ha meg en ny ladning snart jeg også.
Sletthvor kjøper du kakaosmør hen nå? fordi dn blir jo itte solgt lengre :(
SvarSlettDu kan kjøpe hos Økosjokolade, sjekk ut denne linken: http://www.okosjokolade.no/alle-produkter/produkt/2-kakaomasse-okologisk-400-gr
Slett