tirsdag 8. november 2011

Squashsuppe med sprøstekt spekeskinke

Matbloggsentralens utfordring denne uken var "din beste suppe", og jeg har latt meg inspirere.

1 stor squash
2 gulrøtter
1 løk
1 eple (kan droppes, putt eventuelt i en ekstra gulrot)
6 dl kyllingkraft, eventuelt grønnsaksbuljong
3 - 4 ss seterrømme eller tyrkisk yoghurt
Sambal Oelek
Salt og pepper
Spekeskinke

Du kan skrelle grønnsakene, men jeg spiser som regel alt med skallet på. Kutt squash, gulrøtter, eple og løk i terninger. Kok alt sammen i kyllingkraften til det blir mørt, cirka 10 minutter. Tilsett seterrømmen elelr tyrkisk yoghurt, og bruk stavmikser til blandingen blir en jevn suppe. Smak til med salt, pepper, og Sambal Oelek. Jeg var tom for dette, så jeg brukte litt fra et glass med knust chili. Har du friske krydderurter så passer det veldig godt i også.

Suppen blir god sånn, men ønsker du deg litt mer krønsj så er det supergodt med spekeskinke ved siden av. Stek denne i litt smør eller olje til den blir sprø, og la den renne av seg på litt bakepapir før du har den i suppen.


2 kommentarer:

  1. Du lager så mye godt:) Denne må også prøves.

    SvarSlett
  2. @Christine
    Du har alltid så mye koselig å si du Chrstine, tusen takk :) Suppen smakte nydelige og ble ganske mettende og mektig :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...