tirsdag 28. februar 2012

Kremet fiskesuppe

Fikk denne servert hjemme hos mor og far i helgen, og det er så fantastisk god og utrolig mettende. Restene nøt vi til middag i dag :)



200 g laksefilet
200 g torskefilet eller steinbitfilet
1 ss smør
2 stk gulrot
100 g kålrot
100 g sellerirot
1/2 stk purre
1/2 stk fenikkel
2 ss rød pesto
2 dl fløte
1 1/2 dl hvitvin (kan droppes)
6 1/2 dl vann eller fiskekraft
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss hakket frisk kjørvel
Eventuelt ekstra reker og krepsehaler

Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 centimeter. Smelt smøret i en kjele og fres grønnsakene i 2 - 3 minutter på medium varme.

Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i cirka 25 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la dette trekke et par minutter. Ha i salt og pepper, og legg reker og krepsehaler i suppen rett før servering.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...