onsdag 22. februar 2012

Tzatziki

Tzatziki er en dressing som benyttes mye i Hellas og Tyrkia, og kan også benyttes som dip. Den har en god frisk smak som passer godt til kjøttretter med masse smak, er perfekt til grillmat og fisk.


Du trenger:
3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
1 slangeagurk
2 fedd hvitløk, hvitløk
Sitronsaft
Salt og nykvernet pepper
- Litt fersk hakket mynte passer også bra i, men dette kan droppes

Start med å rive slangeagurken på en råkostjern. Legg den raspede agurken i et dørslag, strø over salt, og agurken renne av seg 15 - 30 minutter.

Klem resten av vannet ut av agurken, og ha i en bolle. Bland inn finhakket hvitløk og yoghurt. Tilslutt smaker du til med noen dråper sitronsaft, salt, og pepper. 



Her servert til asiatisk laks

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...