Dette er en rett som jeg sist spiste på 17. mai i år faktisk, og som passer seg veldig bra når det nærmer seg sommer og grillvær. Kylling satay er fint å grille siden kjøttet skal skjæres i tynne skiver. Og peanøttsausen - den passer til alt!
Kylling satay:
Kyllingfilet - beregn èn pr. person
Pr. filet trenger du:
1 ss karripulver
1 ss paprikapulver
2 ss ketchap manis (søtlig soyasaus) - fås i velassorterte dagligvarebutikker
1 ss rapsolje
Peanøttsaus 4 personer:
3 dl salte peanøtter
1 løk
4 dl kokosmelk
1/2 fersk rød chili
2 cm fersk ingefær
2 fedd hvitløk
2 ts frisk koriander, hakket
4 ts ketchap manis
2 - 4 ts karri
2 ss kyllingfond
Finhakk løk og hvitløk, og stek blank i litt olje. Rist peanøttene på
høy varme til de skifter farge, pass på så de ikke blir svidd. Kjør løk,
peanøtter og resten av ingrediensene i en hurtigmikser/foodprocessor
til det blir en fin jevn saus. Ha sausen over i en liten kasserolle og
kok i minimum 10 minutter. Rør jevnlig.
Oppskriften er funnet hos Enestående Mat.
Hm, hvorfor har jeg aldri tenkt på å lage dette før? Så veldig godt ut iallfall. :D
SvarSlettSi det ;) .. jeg har vel aldri helt tenkt på det selv heller, før jeg så oppskriften. Så nå sprer jeg det glade budskap :)
SlettSer kjmpe digg ut. Jeg elsker peanøttsaus.
SvarSlettJeg også! Det passer til alt det, god og varm med herlig smak :)
Slett