mandag 3. september 2012

Kikertpannekaker

Dette er den enkleste oppskriften jeg har på bloggen tror jeg, og er blitt en favoritt! De smaker best når de er nystekt, men det som er så fint er at denne røra kan fint stå i kjøleskapet i en uke, så da er det bare å steke seg en varm fersk pannekake når sulten kaller :)

Putt kanel i røren og bruk de til dessert, eller krydre røren god og lag tacowrap!

Du trenger:
1 del kikertmel
1 del vann
Litt olje
Eventuelt krydder

La røren stå i minst 2 timer så den får "satt" seg. Til for eksempel 4 dl kikertmel og 4 dl vann fikk jeg cirka 6 pannekaker, men det kommer jo selvfølgelig an på størrelsen på panna. Bruk godt med smør og vær tålmodig når du steker, bruk litt svak varme og ikke snu den før den har satt seg ordentlig, så får du fine sprø kikertpannekaker.

Det som er så genialt med disse er at du kan smaksette de akkurat som du vil! Min første røre lagde jeg med masse kanel, og spiste med syltetøy og tyrkisk yoghurt, pannekakene fikk jo litt dessertpreg. Den neste røra lagde jeg med paprikakrydder, pepper, og litt hvitløkspulver, vips så er de kjempegode wraps til for eksempel taco :)


4 kommentarer:

 1. Hei.

  Er det mye karbo. i kikertmel??? Leser stadig på forskjellige blogger at dette er sabla godt og ikke minst greit og lage når man bare kan ha røra stående i kjøleskapet??! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Hvis du trykker på linken "kikertmel" så får du full oversikt over næringsinnholdet i kikertmelet (hvertfall det jeg bruker). Det er nok litt karbohydrater i det (spørs jo hva du mener med "mye"), men samtidig også masse god næring :)

   Slett
 2. Stadig vekk når jeg titter innom nettet for å finne en oppskrift på en eller annen matrett så opplever jeg at matbloggere tar det for gitt at ALLE skjønner hvor mye det skal være av en spesiell ingrediens der målene ikke står oppført.

  Og jeg blir oppgitt for jeg vet jo av egen erfaring at ikke alle får dette til. Hvor mye olje? HVOR skal oljen oppi? Oppi ingrediensbollen ELLER bare til å steke med?

  Krydder skjønner jeg at man må teste seg frem med, men selv det kan jeg tenke meg blir for usikkert for enkelte. Kan ikke du forklare litt bedre i bloggen din? Jeg er faktisk nybegynner, og jeg er faktisk ikke like ekspert på mat som det du er!!!!


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg vil ikke sette meg i kategorien "ekspert", men tusen takk likevel :) Og selvfølgelig kan jeg forsøke å forklare bedre, skulle bare mangle :) Dessverre er det ikke alltid at jeg oppdager denne typen "slurv" selv, så da er det fint at du setter meg på plass ;) I dette tilfelle skal oljen oppi røren, og hvis du lager så mye røre som eksempelet i oppskriften (4dl vann/ 4dl kikertmel), så bruker jeg omtrent 1/2 ss olje cirka, og jeg steker i smør.

   Bare si fra hvis det er flere oppskrifter du er usikker på (både fra mine og andres) så kan vi jo forsøke å finne ut av det. Ha en flott dag videre, håper du lykkes med pannekakene :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...