Yoghurt panna cotta med blåbærsmak
Panna cottaen igår var en suksess, men jeg har fortsatt mer bær igjen. I dag er det siste rest av blåbærene som ofres, og oppskriften kommer nok en gang fra LCHF - bloggen.
1 vaniljestang, eller 1 ts vaniljepulver
1 dl fløte
2 dl tyrkisk/gresk yoghurt
1/2 - 2 ss sukrin
2 never blåbær
2 plater gelatin
Del vaniljestangen på langs, og bruk en skarp kniv på å skrape ut frøene. Ha frøene (vaniljepulveret om du bruker det) i en kjele sammen med fløten og sukrinen. Varm opp til kokepunktet, men fløteblandingen skal ikke koke. Ta kjelen av platen og la trekke i cirka 20 minutter.
Ha gelantinplatene i en bolle med kaldt vann. Bland yoghurt og blåbær sammen i en blender slik at det blir en jevn masse.
Fjern vaniljestangen fra fløteblandingen, og varm opp til kokepunktet igjen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør disse ut fløteblandingen. La blandingene kjøle seg litt før du blander den inn i yoghurtblandingen. Hell i glass og sett i kjøleskapet til blandingen har stivnet.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar