søndag 24. juli 2011

Skal vi ha panna cotta? Så flott da! Panna cotta med bringebærsaus

Panna cotta. LCHF - bloggen skriver at det må være "en av verdens enkleste desserter å lage". Allerede der kjenner jeg prestasjonsangsten stige. Det minner meg litt om økonomibøkene jeg slet meg gjennom forrige semester: ".. og da skjønner du selvfølgelig at svaret må være xxx". Grr! Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg vil lage panna cotta for å bruke opp noen bær jeghadde igjen. Jeg er ikke sikker på hvordan panna cotta staves, det gjør meg mer usikker. Oppskriften inneholder flere skumle momenter, f.eks "gelantinplater", og "må IKKE koke." Jeg prøver!  

Panna cotta:
Oppskriften er til 2 personer
1 vaniljestang, eller 1 ts vaniljepulver 
3 dl fløte
1,5 - 2 ss sukrin
2 plater
gelatin 

Bringebærsaus:
100 g frosne bringebær - jeg brukte ferske
1/2 dl vann
 1,5 - 2 ss sukrin
Litt vaniljeessens
Litt limejuice - dette hadde jeg ikke, men smakte godt uten også

Del vaniljestangen på langs, og bruk en skarp kniv til å skrape ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen, eller vaniljepulveret for de som bruker det, i en kjele sammen med fløten og sukrinen. Varm opp til kokepunkte, blandingen må ikke koke. Ta kjelen av kokeplaten, og la blandingen trekke i cirka 20 minutter.

Ha gelantinplatene i en bolle med kaldt vann. Fjern vaniljestangen fra fløteblandingen, og varm denne opp til kokepunktet igjen. Klem ut vannet av gelantinen, og rør inn i fløteblandingen. Fordel deretter blandingen i 2 glass, og la det avkjøles litt på kjøkkenbenken før du setter de inn i kjøleskapet.

Kok opp vannet til bringebærsausen sammen med sukrin, og kok til sukrinen er helt oppløst. Ha bringebær, vaniljeessens, og limesaften i en blender, og rør mens du heller i sukrinlaken. Fortsett å blande til sausen er helt jevn. Når panna cottaen er stivnet, så heller du bringebærsausen over. 

Greier jeg det, så greier du det! :)

2 kommentarer:

  1. Dette var kjempegodt!! Men jeg lurer på en ting. Vaniljefrøene sank til bunnen i glasset mens den sto i kjøleskapet. Noen triks for å unngå dette? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du likte det! :) Ja, jeg har et lite triks; La blandingen kjøle seg ned litt i kasserollen. Deretter blander du den godt sammen før du har den i serveringsglass og putter den i kjøleskapet.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...