lørdag 23. juli 2011

Favorittpizzabunnen

Jeg har prøvd et par varianter av lavkarbo - pizzabunner, men faller stadig tilbake til denne. Det er ganske enkelt fordi det er den som blir mest sprø. Den har en "rar ingrediens", nemlig melerstatning, og jeg prøver helt å unngå disse, men Ninja er allergisk mot nøtter, så da er alle oppskrifter med mandelmel utelukket. Så om det er noen der ute som har en pizzaoppskrift de er fornøyd med som er uten mandelmel så vil jeg gjerne høre om det! 

Pizzabunnen er fra Min lavkarbomat

Hver gang lager jeg flere porsjonspizzaer, halvsteker disse, og fryser ned så vi enkelt kan lage en rask pizza til lunsj eller middag. Du trenger:

200 g philadelphia, romtemperert
70 g mykt smør
120-130 g melerstatning - jeg bruker Ketolyse bakemiks (fås kjøpt på Meny, men du kan også bruke Bakepro - fås kjøpt på helsekost).
3 ss fiberhusk
50 g revet ost
1 ts salt
2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem.  Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen. Bruk gjerne engangshansker, for deigen klistrer deg godt til hendene, men det fungerer fint uten også. Hvis du vil lage porsjonspizzaer, del deigen i fire deler før du setter den i kjøleskapet i 15-30 minutter. Kjevle hver del  til en flat runding på ca 20 cm i diameter, eller hele sulamitten hvis du vil lage èn stor pizza. Bruk bakepapir under og plastfolie over, bakepapir over fungerer også fint, det er kun for å hindre at alt fester seg i kjevlen. Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.

Tips: Surr plasten rundt kjevlen når du skal rulle ut pizzadeigen.

Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.

Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.

Pizzabunner som skal fryses og bli en enkel og knallgod middag en annen dag

Forslag til fyll og pizzasaus:
Tomatisert pizzasaus

Hvit pizza
Parma og mozzarella4 kommentarer:

 1. ... litt for mye karboer i hermetisk mais og ananas ... men ellers ok :o)

  SvarSlett
 2. @Anonym

  Du har helt rett! Jeg pleier å påpeke at man må være obs på mais, så nå tror jeg jaggu at jeg skal redigere innlegget så folk er obs på det. Takk for innspillet :)

  SvarSlett
 3. kan melerstatningen være mandelmel????har du eller noen andre prøvd det??????

  SvarSlett
 4. @Anonym Jeg har (nesten) ingen oppskrifter med mandelmel fordi samboer er allergisk, men jeg vet at flere lager pizzabunn med mandelmel, her er noen linker:

  http://sunnfamilie.net/2010/09/03/pizza/

  http://linn-sin-verden.blogspot.com/2011/01/lrdagspizza.html

  http://linn-sin-verden.blogspot.com/2010/02/hjemmelaget-pizza.html

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...