søndag 21. august 2011

Å dæven, jeg tror jeg har forvellet noe! Kålruletter og ovnsbakte tomater

.. jeg tolker egentlig verbet "å forvelle" som en fancy måte å si at man koker noe i lite vann?! Poenget med denne forvellingen var jo uansett at kålbladene skulle bli myke, og det fikset jeg :) I dag har jeg laget kålrulletter! Jeg vet hva du tenker; "å jøsse navn, det var da en nymotens hipp og urrrrban rett", men de var kjempegode og du burde ikke være redd for å prøve nye ting!
Kålrulletter med smørstekt asparges og ovnsbakte tomater. Og saus, selvfølgelig :)

Oppskriften kommer fra den fantastiske LCHF - bloggen forøvrig. 

1 hode kinakål eller nykål
400 g kyllingkjøttdeig
200 g Philadelphia med hvitløk og urter
2 ss hakket persille
1/2 ts salt
litt revet muskat
kvernet pepper
5 dl hønsebuljong (gjerne av fond)

Saus
2 dl kokekraft fra kålrulettene
1 dl kremfløte
2 eggeplommer
sitronsaft
salt og kvernet pepper

Start med å skjære bort det nederste stykket av den grove midtstilken på kålen, og bruk de peneste bladene. Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta de opp, la de renne av i et dørslag, og tørk dem.
Fyllet i kålrulettene
Rør sammen kyllingkjøttdeig, philadelphiaost, persille, og krydre dette med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk bladet rundt fyllet. Bind gjerne rulettene opp med litt hyssing. Her trodde jeg at rulettene måtte være helt tette for at ikke fyllet skulle lekke ut i buljongen når de skulle trekke, så knotet mer enn jeg trengte her.. Så altså, de trenger ikke være helt tette.. 

Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende buljong så det så vidt dekker kålrullettene, og la de trekke i cirka 20 minutter.
 
Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn fløte. La sausen koke i noen minutter til den tykner litt. Tilsett eggeplommene og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Varm sausen forsiktig opp igjen uten å la den koke.
Jeg serverte denne retten med smørstekt asparges og ovnsbakte tomater.

2 kommentarer:

  1. Ble de gode? Sånn at man bøøør ta på seg bryderiet for det? :):)

    SvarSlett
  2. Det syns jeg! Brukte litt lang tid siden det var første gangen, men det kommer til å gå raskere neste gang. Den gode smaken og lukten av muskatnøtt, persille, og hønsebuljong er mmmm! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...