torsdag 18. august 2011

Pannekaker - forsøk 1

Siden igår har jeg hatt så sinnsykt lyst på pannekaker, og drømt om pannekaker med blåbærsyltetøy og yoghurt.. mmmmm! Slafs! Det fantes omtrent fjorten tusen forskjellige oppskrifter på LCHF - pannekaker der ute, og alle forskjellige variasjoner. Det jeg var ute etter var en uten kokosmel (da blir de fort søte og gir mer dessertfølelse), uten mandelmel (Ninja er allergisk), og at jeg helst hadde ingrediensene hjemme. Etter litt undersøking kom jeg frem til denne oppskriften som er en blanding av en oppskrift jeg fant på lavkarbo.no, og tips fra et par venninnner. Takk! :)
Ninja spiste sine med bacon

4 egg
1/2
boks kremfløte
3 ss
smeltet smør
4-5 ts
(strøkne) johannesbrødkjernemel (JBKM)
1 ts
salt
1 ts
bakepulver
La røren svelle i 15-20 minutt. Spe ut med vann til det blir en "vanlig pannekakerørekonsistens" (litt tykk). Her måtte jeg bare prøve meg frem mens jeg stekte, kunne ha i mer vann enn jeg trodde når jeg startet.
2 gode venner som snart skal smøres i tjukt lag på pannekaken
Stek pannekakene på middels varme til de er tørket oppå før du snur de. Trikset her er å la de steke så lenge det trengs, smøre seg litt med tålmodighet altså. 
Veldig fornøyd med resultatet!
Jeg endret litt på røren underveis. I oppskriften står det at man skulle spe ut røren med vann til den fikk "vanlig pannekakerørekonsistens". Jeg er ikke så bevandret i pannekakemiljøet, men var kjemperedd for at røren skulle bli for løs og hadde vel først i bare pittepittelitt vann (og prøvde å si til meg selv at det er smaken som teller, ikke utseendet). De 2 første forsøkene svellet godt i pannen, og ble ganske tjukke og lette å snu. Så da ble jeg litt vågal og helte i enda mer vann, og nærmet meg vel den perfekte røren når jeg bare hadde et par øser røre igjen. Men da vet jeg det til neste gang :) 

Jeg spiste 2 til middag og 1 til dessert ;)
Så var det jo etter at jeg hadde blandet sammen røren at jeg leste på lavkarbo at røren var senere blitt testet med fiberhusk i stedet for JBKM, og at de hadde blitt bedre da. Men, jeg syns de var ganske perfekte sånn jeg lagde de i dag :)

2 kommentarer:

  1. Det var de! Du vet når du har skikkelig lyst på noe, også lager du det, så blir det AKKURAT sånn du har tenkt.. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...