mandag 5. september 2011

Kjøttboller i paprikasaus og kålspaghetti

Oppskriften er hentet fra den helt fantastiske bloggen Min Lavkarbomat, men noen justeringer er gjort fra orginaloppskriften. Her finner jeg alltid masse oppskrifter og inspirasjon til retter, vel verdt en titt!


Til 4 porsjoner trenger du:
400-500 g kjøttdeig
1 1/2 dl fløte
1 egg
2 ts oregano
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl vann
2 dl ajvar relish

Ajvar relish er en paprikasaus som selges på de fleste velassorterte matvarebutikker, og innvandrerbutikker. Den fins i forskjellige styrker, men jeg bruker mild her. Sausen lukter nydelig, er rik på grønnsaker, og er uten konserveringsmiddel. Kan også brukes i for eksempel pizzasauser, og andre tomatbaserte sauser. 
Bland kjøttdeigen med en halv dl fløte, egg, oregano, salt og pepper. Form farsen til små, runde boller. 


Kok opp resten av fløten sammen med vann og ajvar. Legg kjøttbollene i kjelen og la det putre uten lokk i cirka 10 minutter.
Denne spiser vi i dag med kålspaghetti. Ikke grin på nesa før du har prøvd, det smaker nemlig veldig godt. Kok opp vann og ha i litt salt. Deretter legger du tynne strimler av nykål oppi vannet, og koker i cirka 2 - 3 minutter. Alternativ kan du for eksempel bruke squashspaghetti2 kommentarer:

  1. Namnam, dette vil jeg også lage :)

    SvarSlett
  2. @Anette

    Det var enkelt og greit, og ikke minst veldig veldig godt! :) Den sausen.. mmmm, den lukter namm. Skal helt klart bruke den i flere retter :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...