Ah! Flashback til yngre dager da mamma lagde pølsegrateng i potetmos og masse ost over. Mmmm.. skikkelig kose-seg-i-sofaen-mens-regnet-plasker-ute-mumse-mat :)
Tips: Blomkål er i sesong fra juli til oktober hvilket betyr at norsk blomkål er både billig og god for tiden.
Du trenger:
1 blomkål
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 - 1,5 dl fløte
1 stang vårløk
ost
pølser
Salt og pepper
Idag spanderte jeg på meg chorizopølsene fra Jakobs. De koster, men jeg fortjente det :) Og, den har 0 karbo!
Start med å følge oppskriften for blomkålpurè:
Start med å dele blomkålen i biter. Ha
litt olje i pannen, og varm blomkålen forsiktig. Stek lett med hvitløk og sjalottløk. Når blomkålen har mistet litt fuktighet
heller du på fløte og lar det hele koke til blomkålen er ordentlig
mør. Når blomkålen er mør, ha i litt smør, og kjør det hele til
puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Del pølsene og vårløken i biter. Stek pølsene. Smør en ildfastform og hell blomkålpureèn oppi denne. Strø over vårløken og pølsebitene. Dynk med ost, og sett i ovnen på 225 grader til osten har smeltet, cirka 15 minutter.
.. og så må du kose deg! :)
Fy pøken! Nå fikk jeg jo svaret på to store spørsmål: hva skal jeg ha til middag i dag, og hvordan skal jeg få den gode gamle sheperd's pai følelsen uten å jukse for mye? (Eller, "sånn godt i ovnen" som vi kalte det da jeg var liten...)
SvarSlettDet er jo myk mat uten like. Takk!
@Pingu
SvarSlettEn oppskrift fra en visdomstann-amputert til en annen ;)