Man får lyst på suppe når det nærmer seg høst og det blir kaldt i luften, ikke sant? Dessuten må jeg vel innrømme at jeg spiste en del mat i Kroatia, så litt lett mat i magen nå føles bare bra. Suppen kommer fra bloggen Min Lavkarbomat, der er det mye snacks å finne!
400-500 g kjøttdeig av svin
1 finhakket løk
1 hakket stilk stangselleri
1 hakket paprika
3 finhakkede hvitløksfedd
2 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1-2 ss kjøttfond
5 dl vann
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1/2 ts koriander
1/2 ts cumin
pepper
salt
Start med å steke kjøttdeigen, krydre med salt og pepper. Skru ned varmen litt og tilsett løk, stangselleri, paprika, og hvitløk, og surr under lokk i cirka 5 minutter.
Tilsett tomatpuré og stek videre under omrøring. Så har du oppi resten av ingrediensene, blander godt, varm til kokepunktet, skru ned varmen, og la det trekke under lokket i 30 - 40 minutter.
Kan serveres med en klatt rømme, eller toppe med ost.
nam nam ser nydelig ut :-D
SvarSlett@Janicke
SvarSlettGodt godt godt! Varm suppe med masse smeltet ost i munnen..mmm.. fikk lyst på en porsjon til jeg nå :)