onsdag 21. september 2011

Split! Strike!

Vi er tilbake etter en herlig avslappende uke i Split med sommer, sol, og god mat og drikke. Jeg har aldri vært i Kroatia før, men det jeg fikk se anbefales virkelig. Det eneste jeg var veldig misfornøyd med etter turen var en del charterturister. Jeg mener, hva er det med mennesker som MÅ først ut av flyet, som nærmest dytter deg fremover når du faktisk venter bak den røde linjen foran passkontrollen slik du blir bedt om, og som nærmest lager en kamp om å overleve ved bagasjebåndet? Vi hadde det litt moro med å bevege oss ekstra sakte og være skikkelig hyggelige. Jeg tror vi er de personene de jeg skriver om her sitter hjemme og snakker om akkurat nuh.. Folk altså!  

Jeg må bare fortelle om en som skilte seg veldig ut. Det var et tilsynelatende hyggelig par vi satt ved samme bord ved når vi ventet på de forsinkede flyet på flyplassen i Split. De var i 50 - 60 årene, og vi småpratet litt og hvor vi hadde vært, at det var koselig, klart vann, og mør biff. Så går kona hans på do, og jeg setter i gang kortspillet "idiot" for å vinne overlegent over Ninja en gang til før vi skal hjem. Så kommer det en fyr og spør om stolen til konemor er ledig, og han svarer "occupied", og viser det litt med en håndbevegelse. So far so good. Fyren hører det tydeligvis ikke ordentlig og lener seg litt mot stolen (han er nærmere 70). Og da blir plutselig den rolige mannen vi har sittet ovenfor en helt annen fyr, og "nei, den er ikke ledig. Den stolen der tar du faen ikke!", og trekker stolen inntil seg. Jeg blir ille berørt og stokker feil, og den gamle mannen, som viser seg å være svensk, sier at han forstår, hvorpå den pre-snille-nå-gale- mannen repliserer "du forstår hva jeg sier ja, ja, det er faen meg bra". Dæven.. Men vi møtte også 4 norske damer på hotellet vårt som var bare SÅ søte og morsomme :)
Utsikt over Split, Vi gikk maaaange trapper opp, og på toppen var det en stor park og en zoo, men dit turte vi ikke å gå fordi jeg ville ha med Ninja hjem igjen
Vi var inne i Split sentrum i gamlebyen der som står på Unescos verdensarvliste, og en tur til Hvar og badet i utrolig klart vann. Jeg har også drukket masse god Kroatisk vin, og hatt 2 nær døden opplevelser. Det ene var når jeg fikk mitt første vepsestikk siste dagen, rett ved hjertet! Siden jeg aldri har fått vepsestikk før prøvde Ninja å bagatellisere det ved å si "det går bra, det er bare et vepsestikk, det er ikke farlig", men jeg så frykten i øynene hans også.. tror jeg.. ;) Nummer 2 var når vi på å ikke rekke fergen fra en liten by som heter Stari Grad og ikke komme oss tilbake til fastlandet, men ble reddet av en lokal taximann som ringte til en kompis på fergen og kjørte oss ditt i 120 km/t. Jeg trodde jeg skulle dø.

Hvar
Split by night
Haha! Jeg bestilte scampi, men jeg er ikke enig i at dette er scampi.. Fikk i hvertfall en meget kledelig smekke så jeg ikke skulle sprute på klærne min, hehe :)
Solnedgang over Split Sentrum

2 kommentarer:

  1. Herlige bilder, vi har også et ønske om å reise til Kroatia. Nå ble jeg enda sikrere:)

    SvarSlett
  2. @Christine

    Det anbefales! Her får du både sol og bading i krystallklart vann, og småbyfølelse, masse hyggelige mennesker, og god mat :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...