tirsdag 18. oktober 2011

Kål

Kokt kål er fantastisk som tilbehør, til flesk og duppe, til pølser, til.. ganske mye. Nykokt varm kål med en feit smørklatt på toppen som smelter ned mellom hvert eneste blad, med litt salt på. Ja? Se fremgangsmåten her.





1. Knekk og riv av de ytterste bladene.
2. Del nykålen i to.
3. Del halvdelene i to.
4. Ha litt vann i en panne eller kjele og kok opp. Legg oppi kålen med en smørklatt på toppen. Damp i 5-6  minutter.










Bildet er hentet fra bama.no.

Kål kan også brukes som spaghetti. Ikke grin på nesa før du har prøvd, det smaker nemlig veldig godt. Kok opp vann og ha i litt salt. Deretter legger du tynne strimler av nykål oppi vannet, og koker i cirka 2 - 3 minutter. Se en rett med kålspaghetti her.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...