søndag 30. oktober 2011

Sjokoladefudgekake

En ny dessertfavoritt som vi helt klart skal lage mer, og vi har allerede flere variasjoner planlagt. Disse kom vi på mens vi høflig sa "ta den siste biten du", "nei, du kan ta den du", og egentlig ville begge ha den. Vi kom på et par variasjoner til mens vi slikket asjetten, og et par til mens vi drømte om at det var mer igjen. Men hvorfor endre på noe som smakte så nydelig egentlig?1 liten grønn banan
2 ss raw kakao
6 ss smeltet kakaosmør (må alltid smeltes i vannbad)
1 ss yaconsirup
litt salt

Blant alt sammen i en blender. Smak på blandingen, både fordi den er god, men også fordi du må kjenne om du syns den er søt nok :) Tilsett eventuelt mer kakao eller søting. Jeg helte de i to små former og frøs de ned. De trenger bare en liten opptining før de kunne nytes.Det verste er at dette faktisk er sunt! Raw kakao er superantioksidant, proppet med jern og aminosyrer, OG Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalinliknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket

Oppskriften kommer fra bloggen til Tone - hjertemat.

Les mer om raw kakaosmør, raw kakao og flere rare ting her

Obsobs! Etter at jeg la ut dette innlegget på lavkarbo.no så er det flere som har kommentert det faktum at jeg bruker banan. Jeg spiser banan av og til fordi jeg kan det, men her må hver enkelt passe på seg selv :)

Men, det jeg kan si er at: Banan inneholder 20g karbohydrater pr. 100g, og GI er høyere enn annen frukt. MEN grønne bananer har mye mindre GI enn gule, og bananer generelt inneholder masse kalium + tryptofan, vitamin C, K og B6 og betakaroten.  

Du kan bruke en halv banan, eller kanskje erstatte den med noe annet? Jeg vet at noen har brukt avocado i denne typen oppskrifter, men det har jeg ingen erfaring med selv.

3 kommentarer:

 1. Ser nydelig ut:)
  Men hvordan er det med banan og sirup? Skulle likt å vite hva karbohydratene er i den.
  Er den godkjent, blir dette en vinner her i huset:)

  SvarSlett
 2. Banan inneholder 20g karbohydrater pr. 100g, så det er jo litt..Og GI er høyere enn annen frukt. MEN grønne bananer har mye mindre GI enn gule, og bananer generelt inneholder masse kalium + tryptofan, vitamin C, K og B6 og betakaroten. Jeg tror jeg skal skrive litt ekstra om dette i innlegget mitt..

  Her må du selv se på om du tåler de ekstra karbohydratene eller ikke :) Du kan gjøre det bedre ved å ta en grønn banan, og ta for eksempel kanskje bare en halv.. Ellers vet jeg om flere som bruker avocado i denne typen desserter.. Men det har jeg ikke prøvd selv enda :)

  SvarSlett
 3. Jo, forresten! Sirupen er utvunnet fra yaconroten og har en GI = 3.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...