tirsdag 1. november 2011

Müsli (uten nøtter)

Vi har vært rimelig flinke til å få i oss frokost ved å tilberede en smoothie kvelden før så man kan kose seg med den mens man ordner seg, men noen ganger gidder jeg rett og slett ikke det engang. Mye fordi jeg har så mye annet jeg kan gjøre, for eksempel blogge eller lese til eksamen, eller si mange ganger at "I DAG, idag skal jeg legge meg tidlige da!" .. men forskning viser at dette krever en aktiv handling, ikke bare at man sier det og tenker det fryktelig hardt veldig mange ganger. Åja, poenget?? Jeg har lagd müsli.

Og jeg har kjøpt blåbær, og cottage cheese. Så enkelt! En halv boks med cottage cheese, müsli, og blåbær. Da holder jeg meg mett lenge :)

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl cacaonibs - kan eventuelt erstattes med hakket mørk sjokolade, eller droppes helt
0,5 dl kokosmasse
frøene fra en vaniljestang/ vaniljeessens/ vaniljepulver

0,3 dl kaldpresset olje (helst en uten mye egen smak)

0,5 dl vann

Litt salt

Kanel og sukrin etter smak

Sett ovnen på 225 grader. Bland alt sammen, og stryk blandingen i et tynt lag over en plate kledd med bakepapir. Stek i cirka 10 - 15 minutter. Avkjøl, før du hakker den opp og oppbevarer den i en lufttett boks.
Før ovnen
4 kommentarer:

 1. Å dette så godt ut :-D Det skal jeg prøve for snuppa her er ikke glad i nøtter, men kjerner elsker hun :-D Takk for tips!

  SvarSlett
 2. @Janicke
  Da er det jo perfekt! Jeg har jo en nøtteallergiker i hus, og da må man tenke litt "nytt". Spiste denne med cottage cheese og blåbær til frokost, smakte helt supert :)

  SvarSlett
 3. Forslag til olje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg foretrekker rapsolje :) Olivenoljer gir ofte for mye smak.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...