tirsdag 4. oktober 2011

Tacograteng

Janicke fra En sunn familie lagde denne og skrev at man måtte prøve den. Jeg er lydig pike, og nå har jeg gjort som jeg fikk beskjed om ;)






1 boks tomater
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss hvitvinseddik
2 ss sukrin
litt salt, pepper og oregano
400-500 g kjøttdeig
1 pakke smøreost naturell
1 boks seterrømme/creme fraiche
400 g revet ost

Start med tomatsausen: Kok opp tomater sammen med kuttet løk og hvitløk. Tilsett eddik, sukrin og krydder. La dette stå å småkoke under lokk i cirka 30 min. Om man vil kan man kjøre sausen glatt med en stavmikser.

Så kan du begynne på tacokjøttdeigen. Tacokrydderblandinger fra butikken inneholder ofte en del sukker, så jeg lager mitt eget. Oppskriften finner du her. Jeg pleier å lage dobbel og trippel dose, for dette krydderet bruker vi i taco (selvfølgelig), og tacosuppe (som smaker helt himmelsk).

Deretter heller du tomatsausen over tacokjøttdeigen, og blander inn smøreost og seterrømmen. Hell alt sammen over i en smurt form, ha over ost til du blir flau, og stek hele sulamitten i ovnen på 200 grader til osten er gylden. 

8 kommentarer:

  1. Så bra du gjorde som jeg sa :-D

    SvarSlett
  2. Haha, ja ikke sant? Jeg tror du kommer med mange gode tips, foreløpig har det vist seg å stemme :)

    SvarSlett
  3. Oi, den såg god ut! :) Nesten som taco-lasagne jo :)

    SvarSlett
  4. @Henriette

    Nesten :) Blir litt mild i smaken siden den har både seterrømme og ost, men G O D T var det :)

    SvarSlett
  5. Oj dette ser godt ut!
    Tror jeg tar dette til middag i morgen!

    SvarSlett
  6. @Marianne
    God idè Marianne, jeg er ganske sikker på atvdu kommer ikke til å angre :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...