torsdag 13. oktober 2011

Torskesuppe med fennikel og reker - min fenikkeldebut!

I´m a sucker for supper. Når det i tillegg er regn og kaldt, og oppskriften sier torsk, da er jeg solgt. Jeg bare måtte prøve denne suppen med fennikel. Jeg angrer ikke.



Til 4 porsjoner trenger du:
400 g  torskefilet uten skinn og bein
100 g  reker uten skall
1 stk  sjalottløk
7 dl  grønnsaksbuljong
2 ts  oregano
1 ts  sambal oelek
2 dl  kremfløte
salt og pepper

Start med å vaske og rense fenikkelen, og skjær den i tynne strimler. Dette er første gang jeg lager noe med fenikkel, og kanskje det er det for deg også? Her kan du hvertfall lese mer om fenikkel, og se hvordan den skal deles.

Surr sjalottløk og resten av fennikelen i smør til løken er myk. Tilsett grønnsaksbuljong, sambal oelek, og oregano. Kok dette til fenikkelen er myk, cirka 10 minutter. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. 

Pisk opp suppen, gjerne med en stavmikser. Legg torskebitene i suppen og kok opp, cirka 5 minutter. Legg reker og fenikkel i suppetallerkner, og hell varm suppe over. 

Kos deg og rekk tunge til regnværet.

Inspirasjon hentet fra godfisk.no

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jeg lavede den med laks - Hold da op hvor er den god!! :D
    De bedste hilsner
    Ann-Dorte!

    SvarSlett
  2. @Anonym

    Hahaha, så godt å høre at den falt i smak! :) Tusen takk for tilbakemelding!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...