tirsdag 15. november 2011

Ferske vårruller

I dag har jeg laget mine egne ferske vårruller for første gang, og reslutatet ble SÅ vellykket! Jeg var veldig spent på hvordan rispapiret skulle oppføre seg, men det gikk så fint så. Selve fyllet gir veldig få karber, men rispapiret veier cirka 12 gram og består av rundt 85 % karbohydrater. Derfor er nok ikke dette ketosemat, men et par slike vårruller går helt fint i et mer moderat lavkarbokosthold. Konklusjon: Stapp så mye fyll som mulig inn i hvert rispapir :)



Rispapir
Gulrøtter
Kål
Agurk
Ingefær
Vårløk
Fersk koriander
Hvitløk
Chili
Scampi eller kylling

Start med å rive gulrøtter, kål, akurk, og ingefær, og ha det i en bolle. Hakk også opp litt fersk koriander og bland inn dette. Stek scampi eller kylling (eller begge deler i vårt tilfelle: kylling til Ninja, scampi til meg) i chili og hvitløk. 


Fyll en stor bolle med varmt vann, og legg et vått håndkle klart. Ha rispapiret i bollen med vann til det blir mykt, og her kan det lønne seg å bruke hendene til å holde papiret slik at det ikke krøller seg. Krøller det seg littegrann så er det bare å krølle det ut igjen :) Legg det på det våte håndkleet, og legg fyllet mitt i. Rull dem tett sammen, brett inn sidene når du er halvveis og rull ferdig. 

Bilde fra google.com




Dypp i gode sauser, for eksempel soyasaus med chili. Ninja lagde det, og når HAN sier at sausen er sterk, da betyr det at jeg skal holde meg unna :) Jeg dypper i litt chilisaus som Ninja ble tvunget til å kjøpe på krita på utlendingsjappa borti her. De er så utrolig hyggelige nemlig :)

11 kommentarer:

  1. Mesterverk:) Du er jo helt genial! Dette skal jeg lett lage!

    SvarSlett
  2. Det smakte fantastisk :)Veldig fornøyd med resultatet

    SvarSlett
  3. åååå elsker vårruller og det er såååå lenge siden jeg har spist!!! Ser nydelig ut :-D

    SvarSlett
  4. @Janicke Takk! Det var supergodt.Skikkelig friskt og namm og mettende :)

    SvarSlett
  5. Pleier lage ferske vårruller selv, men med litt annet fyll :)

    Pleier å ha kokt(!) svinekjøtt, reker, agurk, salat, vårløk og koriander i.

    Men dine så jo helt fantastiske ut også! :)

    SvarSlett
  6. Mmmmm, lage liksagodt disse ikveld jeg. Takk for inspirasjon!

    SvarSlett
  7. @Marte Forsberg Marte! Det blir helt klart fyllet neste gang! :) Må jo være godt med litt varmt/lunka inni.. Ble jeg sulten igjen nå? Ja!

    SvarSlett
  8. @Hanne
    Håper det smakte! (Og at du fikk litt mindre chili i soyasausen din hvis du hadde det som tilbehør.. ) :)

    SvarSlett
  9. Pingu lagde disse til meg, og det var skikkelig digg! Kommer til å lage det flere ganger as.

    Men det er ikke ekstrem low carb da. Vi fant ut at ett rispapir utgjør ca 10 gram carbs.

    SvarSlett
  10. @Jørgen Jeg vet, prøvde å skrive det i innlegget også. Skal fylle de med kokt svinekjøtt neste gang :) De er helt vilt gode!Så snill Pingu forresten :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...